Gordić najavljuje ''brejk'' u ''Pioniru'': ''Spremni smo za košarkaški rat!''

Autor: Beta Beta
sreda 10.04.2019.
19:01
Izvor: Beta

Još samo dva dana do početka finalne serije plej-ofa ABA lige.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Plejmejker Budućnosti Nemanja Gordić izjavio je danas da je crnogorska ekipa spremna za "košarkaški rat" u duelima sa Crvenom zvezdom, uz podršku mladjim saigračima zbog iskustva koje ima iz prošlosezonskog finala.

"To je sada iza nas, ali je veliko iskustvo za sve one koji smo bii tu i prošle sezone. Trudimo se da to prenesemo i igračima koji su stigli ove sezone i da ih priprimimo za ono što ih čeka u finalu. A, čeka nas košarkaški rat, ali mislim da smo spremni na to", rekao je između ostalog Nemanja Gordić za podgoričke Vijesti.

Zvezda i Budućnost će se, kao i prošle sezone kada je crnogorski klub bio uspešniji, sastati u finalnoj seriji ABA lige, čiji pobednik ide u Evroligu.

"Ko god dođe do finala, realno ima svoje šanse, obe ekipe idu na titulu. Zato su šanse, po meni, podjednake. Igrama u regularnom toku, oni su se izborili za prednost domaćeg terena. Mi smo, s druge strane, u plej-ofu podigli nivo igre i nadam se da ćemo nastaviti to da radimo i u finalu", kazao je Gordić.

Po njegovoj oceni, to što će se utakmice igrati na dva dana može da ide u korist Budućnosti jer je navikla da igra mnogo jakih mečeva u tom ritmu tokom sezone, s obzirom na to da je učestvovala u Evroligi.

"Odlučivaće nijanse, obe ekipe su kvalitetne, imaju kvalitetne pojedince, obe imaju odličan domaći teren i nadam se da možemo da napravimo jedan 'brejk' u Beogradu koji bi nam dosta značio. Posle toga slede utakmice na domaćem terenu. Ali, idemo od meča do meča, u fokusu je sada prva utakmica", naveo je on.

Prva utakmica finalne serije, koja će se igrati na tri pobede, zakazana je za petak u 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gravity
Wednesday, 10.04.2019
19:09

Kakav je ovo smrad od igraca. A posteno nas je odvalio prosle godine. Mislim da i ove nemamo nikakve sanse protiv Bud jer imaju kvalitetniji sastav od naseg i bolje pojedince a u ovakvim utakmicama je to nekad presudno!