Golemac već pronašao novi angažman, ostaje u ABA ligi?!

Autor: Nikola Miloradović
petak 20.12.2019.
15:27
Izvor: Sportske.net

Slovenački stručnjak je ostvario puno uspeha sa ekipom Primorske.

druga.aba-liga.com/Sixt Primorska/Ziga Mikeli
druga.aba-liga.com/Sixt Primorska/Ziga Mikeli

Povezane vesti

Aktuelni prvak Slovenije je u prvoj polusezoni regionalnog šampionata predstavljao veoma prijatno iznenađenje.

Ostvarili su učinak od osam pobeda i tri poraza i nalaze se na četvrtom mestu na tabeli, sa istim skorom kao Partizan i Cedevita Olimpija.

Ipak, klub je uleteo u teške finansijske probleme, pa je nastao pravi egzodus.

Prvi je nogu povukao Lens Heris, potom su klub napustili i Jagodić-Kuridža i Čakarun, a danas je obelodanjeno i da je trener Jurica Golemac odlučio da digne sidro i napusti redove Primorske.

Prema informacijama koje prenosi italijanski "Sportando", Golemac je već pronašao i novi angažman, očekuje se da se pridruži pomenutom Herisu u redovima Mornara iz Bara.

Barani su juče angažovali 35-godišnjeg Amerikanca, koji je prethodno raskinuo ugovor sa Primorskom, a izgleda da su rešili i da umesto Mihaila Pavićevića na mesto šefa struke postave Golemca.

Mornar ima velike ambicije ove sezone, angažovali su veliki broj kvalitetnih pojačanja poput Džejkoba Pulea, Milka Bjelice, Mirze Begića, Damira Markote i Seada Šehovića tokom leta, u klub su se vratili i Derek Nidam, Brendis Rejli-Ros i Antabija Voler, a sada je ekipi priključen i drugi najbolji strelac ABA lige Heris.

Rezultati nisu blistavi, u regionalnom šampionatu su pri sredini tabele sa skorom 6-5, na pet kola do kraja prve faze Lige šampiona imaju samo dve pobede.

Veruju da bi Golemac mogao da popravi situaciju u klubu, videćemo da li će uspeti u nameri da ga angažuju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke