GM Himkija održao bukvicu igračima i stručnom štabu: "Može li mi neko reći zašto smo u ovolikim g******?!"

Autor: Nikola Miloradović
sreda 10.01.2018.
13:49
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Himkija doživeli su poraz u minulom kolu VTB lige od estonskog Kaleva iz Talina, a to se naravno nije dopalo njihovom generalnom menadžeru.

Epa/Georgia Panagopoulou
Epa/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Himki je minule sezone uspeo da se kroz plasman u finale VTB lige vrati u Evroligu, a uprava je tokom leta uložila gomilu novca u stvaranja kvalitetne ekipe.

Aleksej Šved je ostao, stigli su Stefan Marković, Čarls Dženkins, Tajler Hanikat, Tomas Robinson, Entoni Gil, Andrej Zubkov, Malkom Tomas i Džejms Anderson, dok je za šefa struke postavljen Jorgos Barcokas.

Ipak, ekipa ne igra na željenom nivou, trenutno su peti na tabeli VTB lige i sedmi u Evroligi, a najnoviji poraz od Kaleva doveo je generalnog menadžera ekipe do ludila.

Dotični Pavel Astahov je rešio da održi sastanak u svlačionici, a njegov govor završio je i na "Youtube" kanalu Himkija.

"Razgovarao sam juče sa našim predsednikom i našim sponzorima. Imali su samo jedno pitanje.

Kako to da imamo najbolju ekipu u istoriji kluba, a igramo tako loše?

Pokušao sam nekako da im objasnim.

A šta mi to imamo ovde?

Imamo jednog od najboljih trenera Evrolige, Jorgosa (Barcokas), osvajača Evrolige, sa još jednim timom igrao je fajnal for.

Dalje, tu je Aleksej (Šved), jedan od najubojitijih igrača u Evropi u ovom trenutku, na Evropskom prvenstvu, u Evroligi i VTB ligi.

Idemo dalje, tu je Sergej Monija, kapiten ruske reprezentacije, igrač Himkija sa ogromnim iskustvom, fantastičan profesionalac, od velike koristi za nas.

Imamo Stefan (Marković), svi znaju kako je igrao minule sezone za Zenit i reprezentaciju Srbije, kako smo ga zaustavili minule sezone dok je igrao za Zenit i dalje mi nije jasno. U svakom slučaju, jedan od najboljih plejmejkera u Evropi.

Imamo Egora (Vjaltsev), koji ne samo da može da postigne 40 poena na utakmici, već može da veže ruke bilo kom protivniku.

Imamo Čarlsa (Dženkins), lidera Crvene Zvezde iz prošle sezone.

Tu je i Toni (Gil), lider Ješilgirešuna iz prošle sezone.

Hmm.. Tu je Andrej Zubkov, član reprezentacije Rusije, lider Lokomotive Kubanj iz prethodnih sezona.

Džejms Anderson, prošle sezone jedan od lidera Darušafake.

Zatim, Malkom Tomas, najbolji skakač kineskog šampionata, sa NBA iskustvom.

Marko Todorović, njegova treća godina u klubu, nije sve išlo kako treba, ali je protiv Zenita prošle godine bio jedan od naših najboljih igrača.

Imamo Tajlera (Hanikat), jednog od lidera Efesa. Prošle godine je dostigao jedan novi, vrhunski nivo u Evropi, jedan od najboljih na svojoj pozicji u Evropi.

Imamo Slavu (Zajcev), svi ste videli kako je igrao prošle godine. Sjajan u odbrani, ima dobar šut za tri poena, kao i kada ide na ulaz i zakucava i ne maši slobodna bacanja.

Imamo Sokola (Sokolov), koji ne da ne dozvoljava protivničkim centrima da poentiraju ispod koša, nego i neće da ih pusti iz zone za tri sekunde.

Imamo Tomasa Robinsona, čoveka koji je bio jedan od najboljih na NBA draftu, igrao u NBA ligi i koji može sve da uradi na parketu.

Imamo i hrpu mladih košarkaša, jedan od njih je Tima. On hita ka prvom timu i spreman je da grize kako bi bio u njemu.

I sad, ja vas molim da mi kažete, zašto smo u ovolikim g******
", izjavio je izrevolitrani Astahov.

Rešio je Astahov i dobro da kazni sve u klubu, uključujući i osoblje.

"Mojom odlukom, čitav klub, igrači, treneri, menadžment, osoblje, računovođe, vozači, čistatice, svi će biti kažnjeni sa 50% od mesečne plate", dodao je generalni menadžer Himkija.

Njegovo izlaganje i reakcije košarkaša možete pogledati u prilogu.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
barbaroga
Wednesday, 10.01.2018
15:36

eh, nije bas sve ni u parama ....

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 10.01.2018
15:33

Mozda zato jer je trener los? Pa oni preko Sveda primaju 60poena po utakmici,kao nesto probaju da rotiraju,protivnik samo opet doda onom ko je kod Sveda i prime kos,a nece da ga trosi defanzivno e pa onda nema tu igre.