Gist uzbuđen, navijači nek se spreme, ovo će biti sezona za pamćenje!

Autor: Nikola Miloradović
petak 16.08.2019.
16:18
Izvor: Sportske.net

Novi centar "crveno-belih" govorio je za sajt kluba.

Screenshot, Youtube
Screenshot, Youtube

Povezane vesti

Džejms Gist je ovog leta stigao u redove Crvene zvezde mts kao veliko pojačanje.

Potpisao je dvogodišnji ugovor sa šampionom Srbije i Jadrana, inkasiraće za taj period milion američkih dolara.

Bivši košarkaš Partizana ističe, pred početak priprema za novu sezonu, koje kreću u ponedeljak, da je bio veoma uzbuđen kada je dobio poziv Zvezde i svestan je da je napravio najbolji mogući izbor.

"Bio sam veoma uzbuđen kada je stigao poziv Crvene zvezde. Uvek je sjajan osećaj kada neka ekipa baš tebe želi da joj se pridružiš. Želeo sam da nastavim svoju karijeru u Evroligi. Ne osećam se kao da sam ostvario sve u svojoj karijeri, još uvek sam motivisan da se dokazujem na terenu. Imao sam nekoliko ponuda na stolu, ali nisam želeo da žurim. Sačekao sam i mislim da sam napravio najbolji mogući izbor za moju porodicu i sebe", rekao je Gist.

Dodao je i da mu je glavni motiv bila Evroliga, ali i šansa da se bori za trofeje.

"Glavni motiv dolaska u Crvenu zvezdu jeste što ona nastupa u Evroligi, ali i ne samo to. Crvena zvezda je tim koji je uvek konkurentan u borbi za trofeje. Želeo sam da sledeći korak u karijeri bude mesto gde mogu da uživam u košarci. Igrač sam koji se hrani energijom i zato mi je veoma bitno da igram u sredini gde sa tribina dobijate neverovatnu podršku kada god izađete na teren", dodao je novi centar "crveno-belih".

Gist ističe i da će biti mnogo iznenađenja ove sezone, prepun je hvale za srpski narod i njegov mentalitet i dodaje da se Zvezda nalazi u najboljoj mogućoj poziciji, iako nije među favoritima u Evroligi.

"Pritisak rezultata je neizbežan. Nije bitno gde igrate, uvek ćete imati pritisak da idete na pobedu jer niko ne želi da gubi. Mislim da će ova sezona biti veoma zanimljiva jer je nivo košarke u Evroligi dosegao neverovatne visine. Međutim, nisam impresioniran imenima igrača, budžetima ili atmosferom koju stvaraju mediji. Lično me oduševljava srpski mentalitet, Srbi su veoma ponosan narod i rođeni su borci. Tim je sačinjen upravo sa takvim mentalitetom i verujem ako svi budemo zdravi da možemo da uradimo neverovatne stvari ove sezone. Veoma sam optimističan iako niko ne stavlja Crvenu zvezdu u red favorita u Evroligi. Za mene je to najbolja pozicija u kojoj možemo da se nađemo. Biće mnogo iznenađenja ove sezone", istakao je Gist.

Za kraj je poslao i poruku navijačima.

"Želeo bih da se zahvalim navijačima Crvene zvezde na toploj dobrodošlici. Mnogo mi znači što sam u poziciji da se zajedno sa vama takmičim protiv najboljih ekipa u Evropi. Sa podrškom navijača znam da će ovo biti sezona za pamćenje", zaključio je Džejms Gist.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 16.08.2019
17:04

Kapa do zemlje i sve sto je bilo pre, oprosteno ti je.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Friday, 16.08.2019
16:28

Oprastamo ruznu proslost i idemo u nove pobede Dzejms !