Gde je rekorder Luka stao, Bobi produžio! Marjanović u ISTORIJI, ni "Kandža" ne pomaže!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 20.08.2020.
08:07
Izvor: Sportske.net

Dončič u prva dva meča serije ubacio 70 poena i oborio još jedan rekord. Sjajna rola Bobana Marjanovića, niko pre njega u istoriji plej ofa nije imao ovakav učinak za manje od 10 minuta!

Kevin C. Cox/Pool Photo via AP
Kevin C. Cox/Pool Photo via AP

Povezane vesti

Dalas je žestoko uzvratio nakon rolerkoster poraza u prvom meču.

Mavsi su vodili tokom čitave utakmice protiv Klipersa i izjednačili na 1:1. Favoritu nije pomogla ni odlična predstava "Kandže" Leonarda, ubacio je 35 poena, imao 10 skokova. Teksašani su stigli do +17 u drugoj četvrtini, odbili napad Klipersa krajem prvog dela i rutinski odigrali drugo poluvre.

Luka Dončić je ubacio 28 poena, u prva dva meča serije 70 koševa za Slovenca, ponovo rekord koji ulazi u istoriju. Ali, navikao nas je na to. Veliki teret iznela je klupa Dalasa, ubacili su 47 poena, to je bila prevaga.

Boban Marjanović sjajan, za desetak minuta, ubacio je 13 poena, uz samo dva promašaja, imao i devet skokova. On se upisao u anale, prvi je čovek u istoriji plej ofa NBA lige, koji je za manje od deset minuta, dao dvocifren broj poena i imao više od sedam skokova!

Trej Burk i Set Kari su iskombinovali 31 poen, zaista su rezerve povukle kada je bilo najpotrebnije.

Pol Džordž je imao loše veče, 14 poena, kriminalan šut 4 od 17.

Embid je ubacio 34 poena, ali kao ni u prvom meču, protiv Bostona, nije bilo dovoljno. Oslabljena Filadelfija nije uspela da uzvrati, Boston je kontrolisao igru, Tejtum je ubacio 33 poena, Kemba Voker i Džajlen Braun iskombinovali još 42, u ovom trenutku Seltiksi su prejaki za Sikserse.

Al Horford očajan protiv bivšeg kluba, Haris je promašivao, sve to mnogo loše izgleda kada Ben Simons nije na terenu. Siksersi su imali tek nešto više od 41% šuta, dali samo pet trojki (Boston je postigao 19), deluje kao da će ova serija biti brzo gotova.

Jokić i Nagetsi će se namučiti sa Jutom, pokazala je to druga utakmica, Netsi su se dobro držali, ali je šampion Toronto poveo sa 2:0.



Dalas - LA Klipers 127:114 (1:1)
Filadelfija - Boston 101:128 (0:2)
Juta - Denver 124:105 (1:1)
Bruklin - Toronto 99:104 (0:2)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Leonid
Friday, 21.08.2020
00:50

Prvi covek u istoriji nba koji je za jednu cetvrtinu dao 10 poena. Apojedini igraci daju preko 40 poena na poluvremenu. Kojom logikom pisete ove gluposti?