Gde će De Kolo? Jedna ponuda se izdvaja, u igri i "kraljevski" klub, ne odustaje ni Saletov Virtus!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 25.06.2020.
15:32
Izvor: Sportske.net

Francuski reprezentativac bi mogao da napusti Fenerbahče ovog leta.

EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV
EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Povezane vesti

Klub iz Istanbula je ostao bez Željka Obradovića, budžet će biti smanjen, pa je jasno i da će veliki broj igrača promeniti sredinu.

Kalinić je već spakovao kofere, Datome je velika želja Milana, Derik Vilijams je blizu Himkija, Slukas je navodno nadomak potpisivanja ugovora sa Olimpijakosom, Veseli bi mogao da završi u Barsi.

Nando De Kolo je sa 2,4 miliona evra najplaćeniji igrač u klubu, pa bi i Francuz mogao da menja sredinu, a za njegove usluge postoji veliko interesovanje.

Pisali smo da Virtus želi da oformi čuveni tandem iz CSKA i Teodosiću pridruži De Koloa, ali sve i da mu ponude ogromnu platu, pitanje je da li bi iskusni bek pristao da igra u Evrokupu.

Jedna ponuda se posebno izdvaja, u pitanju je španska Valensija, za koju je De Kolo već i nastupao.

Dres ovog kluba je branio od 2009. do 2012. godine, iz Valensije je i njegova supruga Monika, a "Narandžasti" pritom i nemaju finansijskih problema, jer je vlasnik kluba španski milijarder Huan Roih, vlasnik lanca supermarketa "Mercadona", koji je pritom spreman da uloži koliko god je novca potrebno da se njegov klub približi samom vrhu evropske košarke.

Dakle, nekoliko je razloga koji izdvajaju Valensiju u trci za potpis Nanda De Koloa, ali ne treba otpisati ni interesovanje madridskog Reala za njegove usluge.

Baner

Naime, "kraljevski" klub takođe prati situaciju sa 33-godišnjim francuskim košarkašem, jer se boje da bi mogli da ostanu bez Fakunda Kampaca.

Argentinac je na radaru nekoliko NBA timova, pa bi mogao da se preseli "preko bare", a ovoga puta Madriđani teško da bi pronašli rešenje u svojim redovima, kao što su to radili kada su ekipu napuštali Ćaćo i Dončić u prethodnim godinama.

Tako bi De Kolo mogao da bude rešenje, nije klasičan plejmejker, ali ima zavidno iskustvo i u organizaciji igre i mogao bi da preuzme tu odgovornost na sebe, a definitivno bi uz Ljulja bio sjajan mentor za mlade igrače poput Karlosa Alosena i Huana Nunjeza.

Problem za Real bi bio što bi Valensiji morali da plate određeno obeštećenje, kako bi kupili prava na De Koloa, koja su još uvek u vlasništvu "Taronjesa".

Dakle, tri kluba su pokazala interesovanje, ne treba u potpunosti otpisati ni Fener, jer je ugovorom vezan za klub iz Istanbula još godinu dana, ima čak i opciju da saradnju produži do leta 2022. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke