"Gazda" Jokić rešio sam, nesuđeni "Partizanovac" napravio tripl-dabl, Vestbruk pomerio granice košarke!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 06.04.2019.
09:09
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić u poslednjoj četvrtini prelomio utakmicu, Hrvat odigrao partiju karijere, Ras je ponovo načinio podvig. Možda i ključna pobeda za Orlando i Vučevića...

EPA-EFE/ERIK S. LESSER
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Povezane vesti

Nikoli Jokiću je asistencija nedostajala do tripl-dabla do Portlanda, ovo su fini radovi pred start plej ofa, Nagetsi će po svemu suditi završiti kao drugi, sada je najvažnije da se niko ne povrede. Dobili su Portland u čijim redovima je Kanter ponovo "glumio" Nurkića sa 24 poena i 7 skokova.

Milsap je ubacio 25 poena, ali je Jokić u ključnim trenucima u poslednjoj četvrtini jednostavno pokazao ko rešava mečeve, dao je 10 koševa u poslednjem periodu. Ovo je prva divizijska titula za Nagetse od 2013.

Situacija na vrhu se nije promenila, Voriorsi su dobili Klivlend, Stef Kari je brojao do 40, pa šampion ima dve pobede više u odnosu na Denver i potrebna im je još jedna pobeda da matematički budu prvi na Zapadu. Kari je inače na klupskoj listi strelaca stigao do trećeg mesta, ispred njega su samo Vilt Čembrlen i Rik Beri, dve košarkaške legende. Kari je inače noćas sasuo devet trojki...

Iznenađenje u derbiju grada, desetkovani Lejkersi su dobili Kliperse, Aleks Karuzo je odigrao partiju života. Momak iz Teksasa koji nikada nije bio na draftu, je ubacio 32 poena, imao 10 skokova i 5 asistencija, Rondo je dodao 15 poena i 12 asistencija, pa su "rezervni Lejkersi" tukli Klipse. Tim Doka Riversa želi da zadrži šesto mesto, ali posle ova dva poraza, čeka ih teška misija, prvo gostuju u nedelju Voriorsima, pa čekaju petoplasiranu Jutu, ako izgube obe, mogli bi da padnu osmo mesto, što garantuje meč prvog kola doigravanja protiv šampiona. A to nije prijatna stvar...

Feniks je stigao do 19. pobede u sezoni, nakon produžetka srušili su Pelikanse, Džoš Džekson je ubacio 35 poena, veteran Kroford 28.

Kingsi su očekivano poraženi u Juti, Bjelica je uz dosta promašaja dao 10 poena, dvocifren je bio i Bogdanović, 10 poena, 3 skoka i 4 asistencije. Ali u prvom delu je Sakramento ubacio samo 44 poena, gubio od početka do kraja, pa su "Džezeri" lako stigli do pobede. Mičel i Grejson Alen su dali po 23 poena, za ovog drugog je to rekord karijere, Juta je dobila sedam u nizu, i dalje su peti.

Dalas je u još jednom nebitnom meču, bez Luke Dončića poražen od Memfisa u Teksasu, pitanje je da li je ovo oproštaj Novickog od domaće publike, poslednje utakmice Mavsi igraju na strani. Dirk je zakucao prvi put u sezoni, uz ovacije.

Oklahoma je dobila Detroit, iako se odmorni Grifin vratio sa 45 poena. Na drugoj strani Vestbruk je završio sa 19 poena, 15 asistencija i 8 skokova. On je napravio nemoguće, treću sezonu u nizu završava regularni deo sa tripl-dabl prosekom. Oklahoma je inače dobila dva meča u nizu, svim silama pokušavaju da izbegnu osmo mesto na Zapadu i sudar sa Golden Stejtom na startu.

Majamiju nije pomogao ni Dragić, 15 poena, 9 asistencija, 7 skokova, tesno su izgubili u Minesto. Bolan poraz u borbi za plej of, Vejd je promašio sa sirenom, Majami ostaje ispod crte, pobeda manje od Detroita i Bruklina.

Veliki dobitnik večeri je Orlando, koji je sada šesti, do vrha su napunili koš Atlante, dali su 149 poena, do kraja su im ostale još dve utakmice. Vučević je ubacio 25 poena, imao 11 skokova, Medžik je postavio rekord franšize, ubacili su 81 poen u prvom poluvremenu, u prvoj četvrtini vodili sa 29 razlike. Jasno, Houksi nisu mogli ništa, sada je Orlando na 40-40, ostala su im gostovanja u Bostonu i Šarlotu, i realno, dovoljna im je jedna pobeda i biće posle dugo vremena u doigravanju.

Boston je neočekivano lako dobio u Indijani sa 20 razlike. Tejtum je ubacio 22 poena, Kajri 17, Hejvard nalazi formu u pravo vreme, 21 poen, meč je završio bez promašaja. Ovo je bila i najava prvog kola plej ofa, Bostonu je potrebna još samo jedna pobeda da matematički obezbedi četvrto mesto i da u seriju sa Indijanom krene sa domaćeg terena.



Hjuston je preslišao Nikse, meč će kod gostiju pamtiti Hezonja, Hrvat, nesuđeno pojačanje Partizana je napravio tripl-dabl, po 16 poena i skokova, 11 asistencija. Ali nije pomoglo, Hjuston je već imao ogromnu prednost na poluvremenu, Harden je brojao do 28, u MSG je dao Njujorku 61, ali sada nije bilo potrebe da forsira. Svejedno Hezonja je pokazao u ovoj utakmici da bi mogao da ima mnogo veću ulogu sledeće godine, ako ostane u Niksima.

Verovali ili ne Džeremi Lemb je posle one trojke sa svoje polovine, opet pogodio odlučujući šut protiv Toronta, ovoga puta u Šarlotu. Kemba Voker je ubacio 29 poena, Hornetsi su tukli Kanađane, ali čini se da je kasno, iako su napravili više pobeda nego u prethodne dve sezone, teško će u plej of. Kasne dve pobede za osmoplasiranim Bruklinom, dve utakmice do kraja.

Za Toronto meč nije značio ništa ali igrali su sa punom ekipom. završiće sezonu na drugom mestu, iza Baksa, ispred Filadelfije.

San Antonio je slavio u Vašingtonu, Oldridž je sa 24 poena otvorio vrata pobede, ali ostali su osmi, i dalje imaju šansu, Oklahoma ima samo pola procenta više, Klipersi 1.5. Jasno, kao i svi drugi, Sparsi žele da izbegnu sudar sa šampionom u prvoj rundi doigravanja.

Rezultati:

LA Klipers - LA Lejkers 117:122
Golden Stejt - Klivlend 120:114
Denver - Portland 119:110
Feniks - Nju Orleans 133:126 pr.
Juta - Sakramento 119:98
Dalas - Memfis 112:122
Oklahoma - Detroit 123:110
Minesota - Majami 111:109
Indijana - Boston 97:117
Hjuston - Njujork 120:96
Šarlot - Toronto 113:111
Vašington - San Antonio 112:129
Orlando - Atlanta 149:113

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke