Gazda Istoka preko granice, Kuzmina istorija i blam godine, u odlučujućem trenutku, reklame?!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 05.04.2018.
08:13
Izvor: Sportske.net

Rešena bitka za Istok, Sparsi u nevolji, Kajl Kuzma ušetao u ruki sezoni u istoriju, Nesvakidašnja stvar u prenosu duela iz Los Anđelesa, slika obišla Ameriku!

EPA-EFE/PAUL BUCK
EPA-EFE/PAUL BUCK

Povezane vesti

Dileme, osim one matematičke nema, Toronto je šampion Istoka.

Noćas su u direktnom duelu Kanađani spustili Boston na 78 poena, povećali prednost na vrhu Atlantika i kompletne divizije na tri pobede, do kraja regularnog dela su četiri utakmice. Ovo je 56. pobeda sezone za Reptorse, čime su izjednačili rekord franšize od pre tri sezone.

DeRozan je ubacio 16 poena, VanFlit i Ibaka po 15, odigrala su odličnu odbranu, ovo je najmanji broj poena koje je Boston postigao u sezoni. Šutirali su trojke 3 od 22, najgore u šampionatu. U drugoj četvrtini bili su posebno očajni samo 13 poena, poslednjih četiri minuta u prvom delu nisu dali koš.

Majami je odmarao Vejda, Dragića i Džonsona dan nakon što su stigli do plej ofa, to im nije smetalo da po drugi put u par dana dobiju Atlantu. Keli Olinjuk je ubacio pet trojki, 19 poena, na drugoj strani je Tajron Prins bio najefikasniji kod slabih Houksa sa 20 poena.

Detroit je sada i matematički van plej ofa, poraz od Siksersa je ugasio tinjajuću nadu. Džej-Džej Redik je ubacio 25 poena, za Filadelfiju ovo je 12. pobeda u nizu, ostvarena ponovo bez Embida koji i dalje ima problema sa povredom oka. Pistonsi bez Grifina, do kraja ga nećemo ni videti, ovoj pobedi Siksersa radovao se najviše Milvoki koji je sada sigurno osmi, a videćemo kakav će biti raspored na kraju regularnog dela na poslednja tri mesta u istočnom plej ofu.

Majami ima sada pobedu više i meč više u odnosu na Vašington i Milvoki koji su na 42-36. Indijana će verovatno ostati peta, a Siksersi su stigli Klivlend, oba tima imaju 48:30, videćemo ko će biti treći.

Pelikansi nisu propustili zicer protiv Grizlija, Mur je ubacio 30 poena, Entoni Dejvis 28 uz 12 skokova, pa je Nju Orleans prekinuo seriju od četiri poraza. Trijumfom su pobegli Denveru za jednu pobedu, ali drama tek predstoji u finišu.

U beznačajnom meču ruki Džejmel Artis je ubacio 18 poena za Orlando i srušio rekord karijere star dva dana, Medžik je posle Niksa dobio i Mavse. Dalas je bio bez sedam igrača, uključujući i Novickog.

Zvuči nestvarno, ali Lejkersi su počistili Sparse ove sezone, dobivši ih noćas treći put. Kajl Kuzma je bio heroj, u produžetku je dao 6 od 30 poena za domaćina i ušao u istoriju. On je naime prvi ruki u istoriji igre koji je u startnoj sezoni dao 1200 poena, imao 450 skokova i 150 trojki. San Antonio je u nevolji, posle dva poraza u nizu u Stejpl Centru od timova iz Los Anđelesa, sada su na deobi petog i šestog mesta, pola pobede iza četvrte Jute, lako se može desiti da nemaju prednost domaćeg terena na startu doigravanja, ili da završe čak kao sedmi i odmah idu na Voriorse.

Inače ESPN se propisno obrukao na kraju regularnog dela, u trenutku kada je meč mogao da bude rešen Džoš Hart je krenuo u polaganje i umesto kraja akcije gledaoci su videli reklame. Nije pogodio, pa je meč otišao u produžetak, ali je snimak obišao Ameriku.

LA Lejkers - San Antonio 122:112 pr.
Toronto - Boston 96:78
Nju Orleans - Memfis 123:95
Atlanta - Majami 86:115
Orlando - Dalas 105:100
Detroit - Filadelfija 108:115

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke