Gavrilović otkrio plan za pobedu u finišu, da li Zvezda ima lidera?

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 17.11.2019.
22:50
Izvor: Sportske.net

Zamisao trenera "crveno-belih" ekipa nije mogla da sprovede u delo.

ABA liga/Crvena zvezda mts
ABA liga/Crvena zvezda mts

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović istakao je nakon poraza u Večitom derbiju od Partizana da je zadovoljan prikazanim karakterom svojih igrača, ali da ne može biti zadovoljan zbog poraza od "crno-belih".

"Želim da čestitam Partizanu jer je dobio utakmicu posle velike borbe. Ja ovako vidim i zamišljam derbi: da je to jedna velika borba, utakmica gde ima pritisaka, to se oseća i vidi u procentu šuta za tri poena. To je utakmica gde bude i tehničkih i namernih grešaka. Zadovoljan sam što se ekipa koju treniram vratila iz zaostatka u prvom poluvremenu, koji je bio značajan."

"Zadovoljan sam što su igrači pokazali karakter, bez obzira na to ko je koliko igrao. Ne mogu da budem zadovoljan brojevima, oni moraju da se izmene i poboljšaju da bismo bili jači tim. To su odnosi skokova u napadu, izgubljene lopte i naše asistencije. Ne govorim to da opravdam poraz, već neko vreme pričamo da su to mnogo važni parametri i da moramo na tome da radimo i da budemo bolji", kazao je Gavrilović nakon meča.

Kako objašnjavate sve što se dešavalo u poslednjem minutu i onu izgubljenu loptu tri sekunde pre kraja?

"Rekao sam za izgubljene lopte i sigurno da u poslednje dve akcije su bile izgubljene lopte, jedna je bila na poslednjem tajm-autu. Na tri sekunde pre kraja, plan je bio da na vrhu reketa Beron i Davidovac zamene blokade, da se neko od njih oslobodi i da šutnemo loptu. Nije se to otvorilo, lopta je otišla dole, na rezervnu varijantu. Mislim da svaka od tih izgubljenih lopti ulazi u te izgubljene lopte."

Da li ovaj poraz nešto menja za vas u smislu ambicija?

"Za Crvenu zvezdu nema lakih poraza. Sigurno da bi pobeda bila bolja za mesto na tabeli, ali sezona je duga. Naš cilj je da uđemo u plej-of. Znali smo da će biti ovako, sa duplim programom Evrolige, da to ne pomaže igranju ABA lige. Ali, to smo znali, moramo da se vraćamo posle poraza, da gradimo tim, da poboljšavamo, da se oporavljamo ovako kad imamo četiri utakmice za sedam dana. Jedino radom."

Ne vidi se napredak u poslednje dve utakmice…

"Mislim da smo danas odigrali 40 minuta u dobrom intenzitetu, Partizan je ekipa koja igra sa mnogo energije u drugom poluvremenu nije bio ni malo superioran u tom elementu i za mene je to napredak. Ja nisam hteo da se pravdam, ali pošto mi postavljate takvo pitanje, mi smo imali jedan dan da se pripremimo za ovu utakmicu i da se oporavimo od utakmice sa produžetak. Ali, nisam hteo da pričam o tome i ne bih da nije bilo ovakvog pitanja jer zvuči kao alibi."

Ima li Zvezda lidera? I protiv Asvela je imala šanse da pobedi i danas. Na koga ide taj poslednji šut?

"O utakmici protiv Asvela smo pričali posle te utakmice. O današnjoj utakmici pričamo i rekao sam da je poslednji šut trebalo da ide Beronu ili kao alternativa Beronu. To su igrači koji imaju dobre procente šute, a lideri mogu da budu u odbrani, u procentima šuta, u agresivnosti, ali ovog puta smo hteli da loptu ima najbolji šut", otkrio je Gavrilović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Momcilo Stojanovic
Monday, 18.11.2019
11:02

Iako je pobedio Partizan ,ja se nekako osećam čudno i prazno.Još nema saopštenja,a bez njega ova pobeda nema sjaja i šlaga sa trešnjom. Nedovršena torta,Ćoki ,molim te javi se.

avatar
Wilt 100+
Monday, 18.11.2019
09:50

Odvratna utakmica sa još gorim suđenjem, ako ovako nastave za Evrioligu će se boriti Cedevita i Budućnost!!!

avatar
REVØLT
Monday, 18.11.2019
00:44

Pola njih (oni koji jos uvek veruju u Deda Mraza) je poslalo pisma na jednu adresu, drugi na drugu. Pratimo razvoj situacije.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 18.11.2019
00:23

I ja sam na ovoj utakmici video ogroman napredak kod mladog i perspektivnog Filipa, budućnost Srbije. Čoviću legendo!

avatar
Consigliere 1927
Tuesday, 19.11.2019
01:36

Dobro je sudjenje, domacinsko, al nema veze, valjda ce nas pogurati kad bude trebalo, da se vrati balans.

avatar
Consigliere 1927
Wednesday, 20.11.2019
20:46

Fali vam jos 13 miliona 😂

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 19.11.2019
23:44

Kada pošaljemo i FMP u zamrzivač onda će biti u balansu sa zvezdom.

avatar
Marko HM
Sunday, 17.11.2019
23:58

Ja bih zamolio ako može jedan trener u narednom periodu. Hvala.