Gasolov nemogući šut, Voriorsima se žuri, ne mogu da čekaju trenera i Duranta!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 23.04.2017.
09:29
Izvor: Sportske.net

Najbolja utakmica plej-ofa do sada, Memfis izjednačio protiv San Antonija. Golden Stejt na pragu polufinala, Džon Vol ne može sam.

Beta/AP Photo/Brandon Dill
Beta/AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

Bilo je jasno i pre ove serije, San Antoniju neće biti lako. Memfis je posle drame slavio i u drugom meču kod kuće, krećemo od početka, rezultat je 2:2.

"Grizliji" su posle produžetka oborili Sparse, iako je Majk Konli ubacio 35 poena, a Leonard na drugoj strani 43, junak je Gasol.

Španac je pogodio u poslednjoj sekundi za pobedu. Iako je bio odlično čuvan, iako su Sparsi odigrali odbranu, on je iz veoma teške pozicije rešio meč.

"Grizliji" su iskomplikovali utakmicu iako su bili na +10 u poslednjoj četvrtini, napravili su 23 greške, najviše u svojoj istoriji, kada je plej of u pitanju i izvukli na kraju živu glavu.

Konli je imao i 8 asistencija i 9 skokova, Leonard na drugoj strani ubacio poslednjih 16 poena za San Antonio u regularnom delu, ali i promašio poslednji šut za pobedu.

Nakon toga u produžetku, Gasol je izrastao u junaka, što reče Greg Popović bila je to verovatno najbolja utakmica u plej ofu do sada, rezultat je 2:2, serija se vraća u utorak u Teksas.

Golden Stejt je blizu završetka posla. dobili su meč u Oregonu, vode sa 3:0. Durant je propustio još jedan meč, ali su Kari i Tompson izrešetali Blejzerse, "spleš braća" su ubacila 58 poena, klupa Voriorsa je ponovo odigrala odlično, Igodala dodao 16 poena, MekGi koji igra odlično u ovoj seriji 14.

Lilard i MekKolum su dali 32, odnosni 31 poen, Portland je imao +17 u prvom poluvremenu, ali se prednost topila, u nastavku, usledila je serija 21:3 gostiju. U finišu Kari je trojkom potopio sve nade entuzijastične publike u Oregonu. Gosti bez Stiva Kera, koji ima problema sa leđima, Majk Braun je vodio tim sa klupe. Prošle godine u polufinalu Golden Stejt je dobio seriju u pet mečeva, videćemo mogu li sada da počiste Portland.

Atlanta je smanjila protiv Vašingtona, stigla do prve pobede u seriji, nakon dva poraza u distriktu. Pol Milsap je vodio Houkse sa 29 poena, imao je 14 skokova, Denis Šreder dodao 27 poena i 9 asistencija, nosili su tim, Dvajt Hauard ponovo slab, "Supermen" nije faktor u ovoj seriji. Nastavljena je i tenzija iz prva dva meča koja su bila na ivici incidenta, ovoga puta Milsap i Moris u bliskom kontaktu, košarkaš Vizardsa je rivala nazvao "plačljivcem". Vašington je imao samo Džona Vola sa 29 poena, ostali su odigrali užasno. Bredli Bil očajan, u prva dva meča je u proseku postizao 26.5 poena, noćas 12, promašio svih šest trojki, pa gosti nisu imali šansu za brejk koji bi ih doveo na prag polufinala.

U matine terminu, Toronto je vratio brejk u Milvokiju, sada je 2:2.

Portland - Golden Stejt 113:119 (0:3)
Memfis - San Antonio 110:108 (2:2)
Milvoki - Toronto 76:87 (2:2)
Atlanta - Vašington 116:98 (1:2)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Sunday, 23.04.2017
09:57

Sve i nekako ali da se SAS oviliko muci sa Memfisom je za mene iznenadjennje , da se Razumemo Conley , Carter , Randolf , Gasol ... su sjajni igraci al opet nisam ocekivao 2-2

avatar
Sunday, 23.04.2017
14:07

Ja sam očekivao, isto tako očekujem 7 mečeva i možda čak i prođe Memfis, ne znam zašto ih ljudi toliko potcenjuju, pogotovu što san antonio nije ono što je bio pre 3-4 sezone.

avatar
Amar Zornic
Sunday, 23.04.2017
21:17

Ne potcenjujem ja Memfis al sam nekako mislio da prema svemu prikazanom nema sta da trazi ovde . Ipak odigrali su dobro i sada ce biti zanimljivo . Pozz