"Gandalf" Teo začarao Bogdana i Ameriku, Jokićevo drugo isključenje!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 27.12.2017.
08:06
Izvor: Sportske.net

Teodosić rušio rekorde, Šveđanin osetio Nikolin lakat, ili je odličan glumac, svejedno, Srbin morao napolje kada je sve bilo rešeno...

Beta/AP Photo/Jae C. Hong
Beta/AP Photo/Jae C. Hong

Povezane vesti

Srpski derbi nije bio tesan kako bismo očekivali s obzirom na položaj na tabeli. Teodosić i Klipersi su rasturili Kingse, odlučujuća je bila druga četvrtina u kojoj su dali čak 41 poen. Sakramento je primio 71 koš u prvom poluvremenu, jasno, odbrana nije ni postojala.

Teodosić je ubacio 8 poena i imao 10 asistencija, pogodio je dve trojke, i dalje ima slab procenat šuta, ali je za 20 minuta razigrao tim i pokazao koliko znači za ove Klipse. Klupa domaćih je dala veliki doprinos, Lu Vilijams sa 21 poenom i Harel sa 22 su predvodili rezerviste domaćih.

Naravno deset asistencija su rekord za Teodosića, imao je čak osam u prvom poluvremenu.


Bogdanović na drugoj strani 9 poena, 40% šut, imao je po 3 skoka i asistencije.

Za Kliperse dobre vesti stižu u serijama, već u petak u gradskom derbiju protiv Lejkersa na terenu bi mogao da bude Blejk Grifin.



Denver je razbio Jutu, tim sa kojim tradicionalno ima problema, ali spustili su "Džezere" na 83 poena i mizernih 30% šuta, pa je posle sve bilo lako. Nikola Jokić je ubacio 13 poena, imao 7 skokova i 5 asistencija, nije previše ni forsirao, a uspeo je da bude isključen po drugi put u sezoni. Jonas Jerebko je razlog, Šveđanin je prvi započeo kavgu, Jokić ga je zakačio, ali kaže da je hteo zaista da ga udari, ne bi tako izgledalo. Meč je bio već rešen...
 
Sansi su slomili Memfis, Devin Buker je sa 32 poena predvodio Feniks do 13. pobede u sezoni, retka je situacija da su oni ispred "Grizlija" na tabeli. Meč je rešio vetera n Tajson Čendler na asistenciju Dragana Bendera. Hrvat je bacio  pas, Čendler stavio tačku preko Brendona Rajta.

Sparsi su lako savladali Netse, Leonard i Oldridž su kombinovali 41 poen za domaće koji su počeli loše, napravili previše grešaka, ali je odbrana radila svoj posao. Kada je profunkcionisao napad u drugoj četvrtini stvari su bile brzo rešene.

Bulsi su odneli pobedu iz Milvokija, deluju kao potpuno druga ekipa u decembru, Kris Dan je sa 20 poena vodio Čikago do pobede u Milvokiju. Mirotić je ubacio 24, ovo je drugi put za manje od dve nedelje da Bulsi slave na ovom gostovanju. Dobili su osam od deset poslednjih mečeva i kako rekosmo ovo je sasvim drugo lice od kada se Crnogorac koji igra za Španiju vratio na parket.

Državni derbi je pripao Majamiju, Orlando bez Vučevića, sa Hezonjom u petorci, Hrvat je ubacio 14 poena, koliko i Dragić na drugoj strani. Majami je okrenuo u poslednjoj četvrtini, Džoš Ričardson je ubacio 14 od 20 poena kada se lomilo, u Majamiju posle 11 mečeva pauze na parketu pomalo zarđali Vajtsajd, 7 poena, 8 skokova za 18 minuta.

Vučević će se na parket vratiti za dva meseca, nema Rosa, ni Arona Gordona, to su trojica iz petorke koja je počela sezonu.

Detroit je u onome što je zla krv lige, posle one čuvene tuče iz prošle decenije savladao u novoj dvorani Indijanu, dali su im 40 poena u prvoj četvrtini, kontrolisali meč, Bobi je dobio šansu, nije promašio za tri i po minuta, 6 poena, od toga 4 sa penala.

Tobijas Haris je brojao do 30 za Pistonse, uz samo jedan promašaj, sasuo je sedam trojki, ovom pobedom su Pistonsi preskočili Pejserse.

Huan Barea je bio junak neočekivane pobede Dalasa nad Torontom. DeRozan je imao košmarno veče u Teksasu, omaleni Portorikanac se u finišu pobrinuo da Mavsi ne ispuste pobedu kao protiv San Antonija i Atlante. dotukao je rivala u samom finišu. Ubacio je 20 poena, u večeri u kojoj je Toronto imao najgori prosek šuta u sezoni. Novicki je dao 18 poena, Nemac Kleber 15,Lovri na drugoj strani 23, ali u poslednjoj četvrtini nije ubacio ništa. Ves Metjus je kako rekosmo isključio DeRozana, a Toronto će želeti brzo da zaboravi ovaj meč.

Rezultati:

LA Klipers - Sakramento 122:95
Feniks - Memfis 99:97
Denver - Juta 107:83
San Antonio - Bruklin 109:97
Majami - Orlando 107:89
Detroit - Indijana 107:83
Dalas - Toronto 98:93

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke