Gagi Milosavljević o povratku na teren, Unikahi, Simonoviću, Mačvanu i brojnim drugim temama: "Planovi ništa ne vrede"!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 21.06.2020.
13:58
Izvor: Sportske.net

Bivši kapiten Partizana se javio iz Španije.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Dragana Milosavljevića je teška povreda kolena sprečila da zaigra na Mundobasketu u Kini i svojoj reprezentaciji pomogne da se domogne medalje.

Bila je to druga teška povreda kolena za nekadašnjeg kapitena Partizana u karijeri, sada se dobro oporavlja, ali nije otputovao u Valensiju na završni turnir ACB lige, kako bi se što bolje pripremio za narednu sezonu, poslednju u Malagi prema ugovoru koji ima sa Unikahom.

"Sad kad gledam, mogu da kažem da je brzo prošao ovaj period od avgusta prošle godine, ali bilo je muke. Dobro se osećam, radim sa kondicionim trenerom po jasnom planu, koji ne bi mogao da se ispoštuje u Valensiji i zbog toga sam ostao u Malagi. Nadam se da ću uskoro da se vratim. Trebalo bi da počnem normalno da treniram i da potpuno fizički spreman dočekam početak sledeće sezone. Ostaje pitanje kada će ona početi, zbog svega što se desilo sa virusom. Uželeo sam se košarke, u početku možda ne baš toliko, ali sad mi mnogo nedostaje", rekao je Milosavljević za "Novosti".

Prva povreda ga je spremila za ono što ga je zadesilo minulog leta, a istakao je da mu je dosta značio dolazak Marka Simonovića u Španiju.

"Ovog puta sam znao šta me čeka, pa je možda bilo lakše. Posvetio sam se drugim stvarima, gledao da iskoristim vreme kako treba. Naučio sam španski preko interneta. Nama Balkancima taj jezik dobro ide. Prvi deo oporavka od operacije sam imao u Beogradu, a u februaru sam otišao u Malagu. Tu me uhvatila cela situacija sa virusom. Bili smo dva i po meseca zatvoreni. Sve mi je olakšao dolazak Marka Simonovića, jer smo pili kafu, pričali o košarci, Zvezdi, Partizanu... Eto on je stigao, odigrao dve utakmice dobro i onda je sve stalo. Nije ni uživao u čarima Španije od dolaska", dodao je borbeni reprezentativac Srbije.

Baner

Novi selektor Srbije Igor Kokoškov je često u kontaktu sa bivšim košarkašem kragujevačkog Radničkog i Partizana.

"Čuli smo se, zvao me je nekoliko puta. Super je lik, odličan trener. Pitao me je za koleno, valjda je i on nekada imao slične probleme. Dao mi je podršku, što je lepo. Napravio je veliki uspeh sa Slovenijom, tad sam ga na EP i upoznao", kaže popularni Gagi.

Situacija u Španiji se popravlja, nakon 98 dana zemlja izlazi iz vanrednog stanja, a završni turnir ACB lige je uveliko u toku. Milosavljević je svestan koliko je košarka nedostajala Špancima.

"Svima je nedostajalo, vidim po ljudima koji prate Unikahu. Na ulici sretneš ljude koji ti odmah kažu da su jedva čekali da počne, da im je falilo. Zna se da je Španija sportska nacija. Svakako na turniru nećemo imati realnu sliku svega. Moj klub je imao dobru sezonu, pre svega u Evrokupu, gde je terbalo da igra četvrtfinale", dodaje Milosavljević.

Kako kaže, povrede su ga naučile da ne pravi planove, a dodaje i da ga budućnost definitivno vezuje za Unikahu.

"Oni su mi izašli u susret, počev od operacije, preko oporavka. Imam još godinu dana ugovora i želim da budem pravi na terenu. Iskreno, živim od danas do sutra. Povrede su me naučile da planovi ništa ne vrede. U sportu ne postoji minuli rad, mora igrač iznova da se dokazuje. Zbog svega što sam doživeo, ne gledam daleko u budućnost. Kako bude bude", zaključio je Milosavljević.

Prokomentarisao je i odluku Milana Mačvana da se povuče iz aktivnog igranja košarke nakon dve teške povrede.

"Iznenadilo me, ali ga razumem potpuno. Imao je jednu za drugom - dve povrede kolena i operacije. To je psihički baš teško. Sport je takav, mi živimo sa rizikom. Milan je ostavio veliki trag u srpskoj košarci, imao je sjajnu karijeru, osvajao trofeje. Verujem da samo nije želeo da ide ispod tog nivoa", dodaje srpski košarkaš.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke