Furiozni finiš Partizana, prvi poraz Ljubljančana!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.10.2020.
20:49
Izvor: Sportske.net

Dugo se Partizan mučio sa Ljubljančanima, a onda je u poslednjoj četvrtini našao rešenje!

Miroslav Todorovic/Starsport.rs ©
Miroslav Todorovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U derbiju četvrtog kola ABA lige, košarkaši Partizana su u Hali sportova ''Ranko Žeravica'' na Novom Beogradu savladali Cedevita Olimpiju rezultatom 86-77.

Ovo je Partizanu druga pobeda, posle dv a startna poraza u ABA ligi, dok su Ljubljančani upisali prvi neuspeh posle tri pobede u nizu.

Partizan je nešto bolje započeo utakmicu, ali Cedevita Olimpija je, predvođena raspoloženim Jakom Blažičem brzo odgovorila, pa smo praktično od samog početka gledali ravnopravnu borbu.

Tokom prve četvrtine, Partizan je imao i veoma loš period igre u napadu, uz pet izgubljenih lopti, ali su i Ljubljančani uzvratili istom merom, pa se to nije previše odrazilo na rezultat, mada je prvi kvartal završen vođstvom Cedevita Olimpije rezultatom 19:16.

Kapiten Partizana Novica Veličković je pogodio dve važne trojke, kako se gosti ne bi rezultatski odlepili, a kako je meč odmicao sve zapaženiji je bio i Erik Mika.

Ipak, najviše zahvaljujući Blažiču, Ljubljančani su i na poluvreme otišli sa blagom prednošću - 40:38.

Ravnopravna borba vođena je i u trećoj četvrtini, ponovo su se ekipe smenjivale u vođstvu, s tim što su odbrani Partizana sve više problema pravili i Braun i Murić, uz pominjanog Blažiča, dok je crno-bele održavao Miler-Mekintajer serijom trojki u ovom delu igre.

I pored njegove sjajne šuterske večeri, Partizan nije uspeo da stekne prednost na ulasku u poslednju četvrtinu, čak je i Cedevita Olimpija povela sa 72:68 početkom ovog dela igre, a onda kreće furiozni finiš Partizana - serija crno-belih od 16:0, za vođstvo od 84:72 i praktično je tada sve bilo rešeno, na nešto više od minut pre kraja, kada je Dangubić pogodio za tri poena.

Kodi Miler-Mekintajer je sa 17 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi (trojke 5/7), a Rašon Tomas ga je pratio sa 13 poena i 12 skokova.

Kod gostiju, Jaka Blažič 24 poena, Murić se zaustavio na 13, Džons je upisao 11 poena, a Hopkins 10, uz 13 skokova.
-
Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Sunday, 25.10.2020
23:21

Gledam po internetu neprestano se pljuje po Vladi.
Draga gospodo setite se samo, da se isto ovako pljuvao Dusko Vujosevic (pocetak drugog mandata), Vlada Jovanovic (opet kad sve saberes i oduzmes neopravdano), Aleksandar Dzikic (koji se sada poziva nazad da zameni Vladu), pa i Trinkijeri (posle 3 vezana poraza na pocetku mandata, posle ABA lige i poraza od Zvezde i pocetka prosle sezone posle Primorske i "debakla" u LJubljani).

Ali budimo realni, Vlado nije mogo da selektira ekipu (mozda mu ovi igraci i ovaj stil igre ne odgovaraju), korona to nije dozvolila.
Morao je da radi pripreme, gde su pojedini igraci dosli nespremni (Mozli naprimer) posle duge pauze.
Opet mora da motivise vecinu igraca (sve sem Milera, MIke, Dangubica i Stefana koji nema tolko znacajnu ulogu) kojima je oduzeta mogucnost prosle sezone da se bore za trofej.
Nema pomoc publike.
...

Sve u svemu, posto svi gledaju proslu sezonu, mi posle 4 kola i ove i prosle sezone smo na 2-2 (sa tim da prosle sezone smo imali lakse rivale na pocetku).
EK 2-2, al da nam ovo neko ponudio, ne bi se bunili, zar ne?

Da je sjajno, nije, ali budimo realni.

avatar
ariton
Sunday, 25.10.2020
23:01

I dalje igra katastrofa.Dobro je samo pobeda.

avatar
Alfa grobar
Sunday, 25.10.2020
21:53

E baš mi žao ovog Jaka Blažiča , nekako se baš naložio

avatar
Petar Petar
Sunday, 25.10.2020
22:11

Aha..hahah. Kao i uvek, zapenio covek kolko mu stalo. I meni bas krivo sto smo dobili, samo zbog njega, prosto mi ga zao. To je slicna sisa kao onih par iz Buducnosti koji u 95% utakmica su nebitni ljudi (Sehovic - gledam ga danas ne moze da spoji iz deset otvorenih pozicija i ono brdsko-planinsko Nikolic). A ima ih jos u ovoj ligi posebno inspirisanih protiv Partizana. I to je pohvalno, samo na njihovu zalost ne zivi se i ne pravi karijera od igara protiv jednog tima.