Funkcija 'zakon' menja - Danilović će ići na Zvezdine utakmice

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 02. januar 2017.

  • 10:51

  • Izvor: Sportske.net, informer.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović tvrdi da nikada nije imao problem sa "Delijama" i Crvenom zvezdom, zbog čega bi u periodu koji sledi mogao da odgleda neku od utakmica crveno-belih u Evroligi.

Funkcija 'zakon' menja - Danilović će ići na Zvezdine utakmice
Foto: Beta/BranislavBožić/Ds
Legenda srpske košarke Predrag Saša Danilović stupio je sredinom prethodnog meseca na novu funkciju, pošto je nasledio Dragana Đilasa na čelu Košarkaškog saveza Srbije.

Kako se radi o proslavljenom košarkašu Partizana i bivšem predsedniku tog kluba, postavlja se pitanje kakav će odnos imati prema "večitom" rivalu.

"Ljudi bi trebalo da znaju da košarkaški Savez Srbije nema veze sa klubovima. Moj posao će biti da približim Zvezdu i Partizan što je više moguće" kazao je Danilović za "Informer".

Svojevremeno je Dragan Đilas izjavio da je prisustvovao Partizanovim utakmicama i bodrio crno-bele u Evroligi iako je navijač Crvene zvezde, a sve su prilike da će i Predrag Danilović u budućnosti učiniti nešto slično.

"Ja jesam legenda Partizana i jesam bio predsednik Partizana, kao što je i Dragan Đilas veliki navijač Crvene zvezde. Možemo mi da se šalimo oko Zvezde i Partizana, ali ja ću ići na Zvezdine utakmice. Nemam nikakav problem sa tim" dodaje Danilović.

Što se tiče KK Partizan NIS, Predrag Danilović ističe da aktuelno rukovodstvo bez ličnog interesa vodi klub na pravi način ka konsolidaciji.

"Sigurno zaslužuju veliki kredit za to što rade. Smatram da su na odličnom putu da konsoliduju klub, kao što već donekle i jesu. I sigurno da navijači Partizana to prepoznaju i cene" ističe Danilović.

Predsednik Saveza tvrdi da je odluka čelnika Partizana da klub zaigra u FIBA Ligi šampiona bila dobra i to potkrepio sledećim objašnjenjem.

"Partizan je, kako se sad stvari razvijaju, u specifičnoj poziciji. Smatram da su napravili odličan potez time što su ušli u to takmičenje. Nije FIBA sveto slovo, u smislu da Partizan mora večno da igra Ligu šampiona" kaže bivši predsednik crno-belih i dodaje,

"U ovom momentu bi trebalo gledati širu sliku. Imajući u vidu da je klub u procesu konsolidacije, FIBA LŠ je dobra stvar za Partizan. Manji su troškovi nego u Evrokupu, mnogo manji. A da učestvuju u nekom jačem takmičenju i da služe kao vreća za udaranje, to nikom ne bi koristilo" zaključio je Danilović.

Najveći srpski klubovi ulaze u novu godinu kao vodeće ekipe ABA lige i ostaje samo da poželimo da Zvezda i Partizan na proleće igraju za trofej i odlučuju o tome ko će u Evroligu.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari