Funkcija 'zakon' menja - Danilović će ići na Zvezdine utakmice

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 02.01.2017.
10:51
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović tvrdi da nikada nije imao problem sa "Delijama" i Crvenom zvezdom, zbog čega bi u periodu koji sledi mogao da odgleda neku od utakmica crveno-belih u Evroligi.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Legenda srpske košarke Predrag Saša Danilović stupio je sredinom prethodnog meseca na novu funkciju, pošto je nasledio Dragana Đilasa na čelu Košarkaškog saveza Srbije.

Kako se radi o proslavljenom košarkašu Partizana i bivšem predsedniku tog kluba, postavlja se pitanje kakav će odnos imati prema "večitom" rivalu.

"Ljudi bi trebalo da znaju da košarkaški Savez Srbije nema veze sa klubovima. Moj posao će biti da približim Zvezdu i Partizan što je više moguće" kazao je Danilović za "Informer".

Svojevremeno je Dragan Đilas izjavio da je prisustvovao Partizanovim utakmicama i bodrio crno-bele u Evroligi iako je navijač Crvene zvezde, a sve su prilike da će i Predrag Danilović u budućnosti učiniti nešto slično.

"Ja jesam legenda Partizana i jesam bio predsednik Partizana, kao što je i Dragan Đilas veliki navijač Crvene zvezde. Možemo mi da se šalimo oko Zvezde i Partizana, ali ja ću ići na Zvezdine utakmice. Nemam nikakav problem sa tim" dodaje Danilović.

Što se tiče KK Partizan NIS, Predrag Danilović ističe da aktuelno rukovodstvo bez ličnog interesa vodi klub na pravi način ka konsolidaciji.

"Sigurno zaslužuju veliki kredit za to što rade. Smatram da su na odličnom putu da konsoliduju klub, kao što već donekle i jesu. I sigurno da navijači Partizana to prepoznaju i cene" ističe Danilović.

Predsednik Saveza tvrdi da je odluka čelnika Partizana da klub zaigra u FIBA Ligi šampiona bila dobra i to potkrepio sledećim objašnjenjem.

"Partizan je, kako se sad stvari razvijaju, u specifičnoj poziciji. Smatram da su napravili odličan potez time što su ušli u to takmičenje. Nije FIBA sveto slovo, u smislu da Partizan mora večno da igra Ligu šampiona" kaže bivši predsednik crno-belih i dodaje,

"U ovom momentu bi trebalo gledati širu sliku. Imajući u vidu da je klub u procesu konsolidacije, FIBA LŠ je dobra stvar za Partizan. Manji su troškovi nego u Evrokupu, mnogo manji. A da učestvuju u nekom jačem takmičenju i da služe kao vreća za udaranje, to nikom ne bi koristilo" zaključio je Danilović.

Najveći srpski klubovi ulaze u novu godinu kao vodeće ekipe ABA lige i ostaje samo da poželimo da Zvezda i Partizan na proleće igraju za trofej i odlučuju o tome ko će u Evroligu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

32 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Tuesday, 03.01.2017
21:27
avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Monday, 02.01.2017
19:22

Mi da ne zasluzujemo da budemo u istom pasusu, a imamo cak 27 finala plej-ofa u poslednjih 30 sezona, na to jos dodajte to da jedne godine nije ni bilo odigrano finale, a da smo '98 propustili finale jer smo otisli na F4:) Da bi vas sadasnji klub nas prestigao u titulama, treba da ih sada zaredja samo 20 Hahaha

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Monday, 02.01.2017
19:44
avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Monday, 02.01.2017
18:16

...невероватно колико вам је неко изменио свест да ни очигледне ствари не резонујете,штета... Hahaha

avatar
Гроф Доктор фудбала
Monday, 02.01.2017
16:17

Тако и треба нисмо примитивци.

avatar
Pic.usti zamugljao!
Tuesday, 03.01.2017
10:01

Bas tako,trebao je da kaze da ako rep. Srbije ne bude bila prva na svakom takmicenju-vatacemo za gusu!

avatar
Гроф Доктор фудбала
Tuesday, 03.01.2017
15:36

Хтео сам да кажем да у интерсесу српске кошарке здрав разум треба да буде изнад свега. Нема потребе да се хватамо за гуши ако не будемо први, важно је са сви раде у доброј атмосфери и да дају свој максимум.

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 02.01.2017
16:13

Danilovic legenda :) Slazem se oko price da je kkp idealan za trecerazredno takmicenje, jer u drugorazrednom EC bi ih bukvalno pregazili i unistili, stvarni bi sluzili kao obicna vreca za udaranje, kao i zadnji put kada su davno to igrali. A i potvrdio je da su daleko manji troskovi tamo, a to mnogo znaci klubu koji je u ogromnim dugovima. Danilovic je odlican izbor ocigledno, jer ce sigurno nastaviti tamo gde je Djilas stao, u cilju poboljsavanja nase kosarke, reprezentacije i ponosa nacije u elitnoj EL.

avatar
Pic.usti zamugljao!
Tuesday, 03.01.2017
09:50

Trecerazredno takmicenje,cije ekipe pobedjuju u prvenstvu fener,efes,karsijaku,baskoniju,real..A jedanom timu su sudije svirale faul kada je bacena lopta u aut cirbesu,pa ide pauza od 5-6 sekundi... i na kraju faul.Sve to da bi pobedila ekipa koja igra evroligu!

avatar
Pic.usti zamugljao!
Monday, 02.01.2017
15:39

Ne vidim u cemu je problem?!nPa Djias je prekinuo utakmicu u Kragujevcu kada su zvezdasi aktivirali pp aparat,u trenutku kada je Partizan izjednacio rezultat i bio u naletu..nCovic je rekao da ne moze da se igra,to naredio Rakocevicu,ovaj Djilasu,a Djilas je rekao Lucicu da da su se kapiteni dogovorili da se utakmica prekine..nKapiten Partizana je bio Lucic..

avatar
сочинитељ
Monday, 02.01.2017
16:43

одакле ти идеја да су делије активирале пп апарат,јеси био на утакмици...одакле ти помисао да би сте победили,само сте изједначили,а имало је још доста да се игра,ако сте толико били сигурни да сте у том тренутку били бољи зашто нас нисте победили сутрадан у наставку...невероватно колико вам је неко изменио свест да ни очигледне ствари не резонујете,штета...

avatar
Pic.usti zamugljao!
Tuesday, 03.01.2017
09:47

Ne,aktivirali su Grobari,ali se videlo mesto gde je aktiviran,tj tj. Zvezdina tribina..nU pravu si za ovo..U interesu Grobara je da aktiviraju aparat u trenutku kada se njihov tim vratio iz minusa od 10-15 raz.ne znam tacno...nTek sada sam se setio za tog navijaca,koji je usao na teren,hteo da se popne na tribinu gde su Grobari ili tako mesto...nNeka napise neko ko se seca kako je bilo,tj. Kako su prvo pokusali da prekinu mec..

avatar
gosfkcz
Monday, 02.01.2017
17:34

Auuuu, sta ti decko radis.

avatar
Monday, 02.01.2017
12:53

Председник савеза је председник свих клубова, тако да можеш да имаш навијачку наклоност према неком тиму, али то остављаш по страни кад обављаш свој посао, јер је Србија изнад свих!

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Monday, 02.01.2017
12:00

Mozda bi ti bolje bilo da ides na njihova gostovanja:-D Tvoj prethodnik je sve ucinio (i necinjenje je ponekad cinjenje, a vrlo cesto i gore od cinjenja samog) da sto vise razdvoji nasa dva univerzuma, i poslo mu je za rukom da to ostvari, naravno, nije bio sam u tome, naprotiv. FIBA Liga sampiona nije dobra odluka, a narocito nije dobra i pametna jer NIJE BILA primarna odluka vec tek alternativna i iznudjena - doneta pod ogromnim pritiskom sto je posebna prica. Smeni Kuzmanovica i gurovica, mozda i Rakocevica ako je takav lanac odgovornosti, najmanje jedan od njih trojice apsolutno vise ne sme da bude tu u ovoj godini, a mislim da se odlazak suzane cak i podrazumeva.

avatar
Markо Đorđević
Monday, 02.01.2017
18:28

Sve Zvezdase da smeni i da se stavi dulo da bude predsednik univerzuma. Tako je najbolje. :) Dobro je sto smo razdvoljeni jer nismo i nikad necemo biti ni priblizno isti, Bogu hvala. Mi smo sampioni Srbije i ABA lige a vi ste propali drzavni projekat. Ne zasluzujete u isti pasus da udjete sa Crvenom Zvezdom.

avatar
gosfkcz
Tuesday, 03.01.2017
02:49

Veruj u sta god zelis to je tvoja volja. Ali pitaj nekoga svog (kome verujes), ako meni ne verujes, koliko to sto pricas izgleda glupo.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Monday, 02.01.2017
19:17
avatar
gosfkcz
Monday, 02.01.2017
18:36

Nista nije tacno u njegovom komentar, ali vi kako vas je naucio vas guru kao i obicno baratate lazima.