Frka! Kazins protiv Duranta, Bukerovih 46, bez Jokića tuga...

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 05.12.2017.
09:04
Izvor: Sportske.net

Vatreno na jugu, gde smo videli preokret, sukob, sjajnu partiju i povredu Karija. Nagetsi kao bosi po trnju, Devin Buker uništio Sikserse.

AP Photo/Gerald Herber
AP Photo/Gerald Herber

Povezane vesti

Nova pobeda i povreda za Sparse. Nakon što je odmorio u Oklahomi, LaMarkus Oldridž je sa 17 poena i 10 skokova bio ključ u tesnoj pobedi nad žilavim Pistonsima. San Antonio je dodao i povredu Kajla Andersona koji igra umesto povređenog Leonarda, pa je u startnoj petorci Rudi Gej. Završio je sa 12 poena, 10 skokova, ali je uspeo da blokira šut Gerija Harisa sa sirenom i sačuva pobedu Teksašanima. Bobi Marjanović je protiv bivšeg kluba meč odgledao sa klupe.

Blam za Vizardse, ubacili su 69 poena u Juti koja nakon slabog početka igra sjajno, vezala je šest pobeda. Serija 33:6 je odlučila meč do poluvremena, a Vašington će što pre želeti da zaboravi utakmicu u kojoj su šutirali ispod 30%.

Denver se bez Jokića loše proveo u Dalasu, ponovo je odbrana zakazala, vratio se Vilson Čendler, ali je bio očajan. Dalas, jedan od slabijih timova lige je vodio čitav meč, sjajni ruki Denis Smit Džunior je ubacio 20 poena, Harison Barns 22, Denver je šutirao 35% u prvom delu, tada su izgubili meč.

Minesota je u napetoj utakmici izgubila u Memfisu, konačno su "Grizliji" prekinuli crnu seriju, ovo im je prva pobeda u poslednjih mesec dana. Namučili su se, ali je Tajrek Evans bacanjima uspeo da prekine mizeriju svog tima. Džimi Batler je promašio trojku za produžetak, ubacio je 30 poena, ali je na kraju sreća bila na strani domaćih. Bjelica i dalje povređen.

Kavsima je bilo lako u Čikagu, Lebron je ubacio 23 poena, Lov 24, koliko i Vejd u zavičaju protiv bivšeg kluba, najgori tim lige je bio lak zalogaj za Klivlend kome je ovo 12. pobeda u nizu. Četiri minuta u redovima gostiju dobio je i Ante Žižić, ubacio par poena.

Šampion je izbrisao -21 protiv Pelikansa, preživeo "Bugija" Kazinsa i odneo pobedu sa juga. Kari je ubacio 31 poen, imao 11 asistencija, nije završio utakmicu, iskrenuo je članak. Durant i Kazins su isključeni zbog koškanja u finišu meča, Kazins je uz 19 poena, 11 skokova, imao 7 asistencija, 5 ukradenih lopti, 3 blokade, ali i 7 grešaka. Nju Orleans je naravno bio bez povređenog Entonija Dejvisa.

Sukob Duranta i Kazinsa je pretio da preraste u tuču, zanimljivo Kevin Durant je igrač sa najviše isključenja u ligi u ovoj sezoni.

Ni 40 poena Janisa Adetokumba nisu bili dovoljni Milvokiju, vodeći tim lige je nastavio sa pobedama. Boston je u kriznim trenucima gurao Irving, 19 od 32 poena postigao je u nastavku. Al Horford je sa 20 poena, 9 skokova i 8 asistencija dao značajna doprinost, a ruki Tejtum dodao 17 poena. Jednostavno, Seltiksi i pored povrede Hejvarda na startu imaju mnogo oružja, a klupa Baksa nije puno pomogla "Grčkoj zveri" i Midltonu koju su najproduktivniji par na Istoku.

Bruklin je savladao slabu Atlantu, Holis-Džeferson je ubacio 16 poena i imao 10 skokova, odlučila je serija od 17:0 Netsa u trećoj četvrtini.

Nikola Vučević je dao 10 poena, Medžik je posle pobede u Njujorku ostao bez daha u Šarlotu. Hornetsi su prelomili u finišu, Kemba Voker je povratak posle povrede obeležio sa 29 poena, a Dvajt Hauard sa 12 skokova, stigao do 19. mesta NBA večne liste u ovoj kategoriji. Preskočio je Mutomba i Pola Silasa, bivšeg kouča Hornetsa. Orlando je napravio 20 grešaka, to je bio ključ poraza.

Iznenađenje u Filadelfiji, Feniks je odneo pobedu, Devin Buker utrpao Siksersima 46 poena. On je zaista bio nezaustavljiv, pogodio pet trojki, sipao iz svih pozicija i nadigrao viroznog Simonsa. Siksersi su loše šutirali, kao da su potcenili rivala, na kraju im se osvetilo

Pejsersi su lako savladali Njujork, rasturili su ih u prvom poluvremenu, sedmorica igrača domaćina su postigla 12 i više poena. Šutirali su blizu 54%, Bogdanović je dao 19 poena, bilo je +26 na poluvremenu, tada je sve bilo gotovo.

Rezultati:

Juta - Vašington 116:69
San Antonio - Detroit 96:93
Dalas - Denver 122:105
Memfis - Minesota 95:92
Nju Orleans - Golden Stejt 115:125
Boston - Milvoki 111:100
Atlanta - Bruklin 90:110
Šarlot - Orlando 104:94
Filadelfija - Feniks 101:105
Indijana - Njujork 115:97

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke