Francuzi objavili spisak, zvezde NBA i Evrolige, ali i bivši igrači Mege, Zvezde.

Autor: Nikola Miloradović
sreda 12.06.2019.
12:45
Izvor: Sportske.net

Bivši igrač Partizana čeka šansu.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Selektor Francuske Vensan Kole je sastavio spisak od 15 igrača za predstojeću planetarnu smotru u Kini.

Francuzi će se u prvoj fazi Mundobasketa takmičiti sa selekcijama Dominikanske republike, Nemačke i Jordana u okviru grupe G.

Sada je selektor "Trikolora" Kole objavio i spisak za predstojeće Svetsko prvenstvo u košarci, koji se održava u Kini, na njemu se nalazi 15 igrača, koji će se boriti za konačan spisak, kao i dva mlada igrača koji će tokom leta raditi sa njima, ali sedam rezervista, koji će biti tu u slučaju da se neko iz 15 povredi.

Na spisku igrača koji će se boriti za 12 mesta u roster za planetarnu smotru nalaze se: Toma Ertel, Enrdu Olbisi, Frenk Nlikina, Nando De Kolo, Evan Furnije, Pol Lakom (bekovi), Nikola Batum, Aksel Tupan, Timoti Luvavu-Kabaro (krila), Luj Laberje, Amat M'Baje, Adrijen Moerman (krilni centri), kao i Rudi Gober, Vensan Poarije i Matijas Lesor (centri).

Sa timom će raditi Aleksandre Šasan i talentovani Teo Maledon, dok se među rezervama nalaze Mustafa Fal, Edvin Džekson, Lau Konate, Eli Okobo, Jakuba Utara, Leo Vesterman i Geršon Jabusele.

Poprilično jak spisak, videćemo koliko Francuzi mogu da urade na Mundobasketu, koji je na programu od 31. avgusta do 15. septembra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke