Francuzi našli krivca - FIBA-u!

Autor: Nikola Miloradović
petak 13.09.2019.
20:13
Izvor: Sportske.net

Selektor Francuske ne traži izgovor, ali...

Epa/Jorge Zapata
Epa/Jorge Zapata

Povezane vesti

Košarkaši Francuske nisu uspeli da ispune zacrtani cilj, izgubili su u polufinalu od Argentine i boriće se sa bronzu sa Australijom.

Zlato je, dakle, postalo nedostižno, "Gaučosi" su nošeni nestvarnim Luisom Skolom ostvarili veliku pobedu i sa Španijom će se boriti za najsjajnije odličje.

Vensan Kole, selektor Francuske, nakon poraza govorio je za medije, iskoristio je priliku da kritikuje organizatore takmičenja.

"Ne želim da tražim neki izgovor, ali mislim da nije fer da jedan tim ima dva dana za odmor i pripremu. Iako oni nisu znali ko će biti njihov protivnik u polufinalu, znali su da će biti jedan od dva tima, pa su mogli da se pripreme za oba. Pogotovo što imaju dan više za oporavak, dok mi putujemo. Čak ne bi bilo u redu ni da smo ostali u istom mestu, ali kada moraš da putuješ osam ili više sati na primer, moraš da propustiš trening jer su igrači iscrpljeni. Kako god, Argentina je odigrala sjajnu utakmicu i zasluženo je pobedila", izjavio je Kole.

Nije tajna da organizacija turnira nije bila sjajna, počelo je sa problemima oko akreditacije novinara, smeštaja, videli smo i da grafika nije najbolje funkcionisala, a tu su i problemi u organzaciji samih utakmica, koje je Kole pominjao, putu do drugih gradova i treninzima zakazanim par sati nakon dolaska pojedinih reprezentacija u hotel.

Bilo kako bilo, Francuzi su u polufinalu bili nadigrani, jednog od najboljih centara sveta "Skolovao" je 39-godišnjak, koji mu je ubacio 28 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke