Francuzi će tokom leta moći da računaju na veliko pojačanje, hoćemo li i mi?

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 23.04.2018.
23:57
Izvor: Sportske.net

FIBA je odlučila da se od 2017. godine igraju kvalifikacije za Mundobasket, a naredni ciklus dolazi u junu i julu.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Odigrane su četiri kola prve runde kvalifikacija za Mundobasket, koji se 2019. godine održava u Kini, a veliki broj reprezentacija u prva dva ciklusa nije mogao da računa na najbolje igrač, kako je NBA liga jasno najavila da tokom sezone neće puštati igrače da nastupaju u nacionalnom dresu, dok se raspored Evrolige poklapao sa rasporedom kvalifikacija, pa ni najbolji evropski igrači koji ne nastupaju u NBA nisu mogli da pomognu svojim nacionalnim timovima.

Francuska je u takvoj situaciju uspela da sastavi dovoljno respektabilan tim da upiše maksimalan učinak nakon četiri kola, nalaze se u grupi sa Rusijom, BiH i Belgijom i već su overili plasman u narednu fazu.

Tokom sledećeg ciklusa, koji je zakazan za kraj juna, "Trikolorima" će pomoći i sjajni košarkaš Orlando Medžika Evan Furnije.

"Zašto ne bih igrao za reprezentaciju svakog leta? Biću ovde, to je sigurno. Prema mom mišljenju, ne postoji razlog iz kog bi igrač mogao da propusti da igraju junsko-julskom prozoru. Računajte na mene. Igraću sa reprezentacijom ovog leta, kao što to radim svake godine.

Ljudi bolje da batale da mi postavljaju ovakva pitanja, jer sam i uvek ću biti na raspolaganju nacionalnom timu
", izjavio je Furnije.

Za razliku od Francuza, naša reprezentacije nije maksimalna nakon četiri kola, doživeli smo poraz u Frankfurtu od Nemačke, pa su Nemci ispred nas sa četiri pobede i bez poraza, dok "Orlovi" imaju skor 3-1.

Nadamo se da će i selektor Đorđević moći da računa na svoje NBA zvezde, posebno na Bogdanovića, Teodosića, Jokića i Marjanovića, koji ne igraju plej-of i sezonu su završili još 11. aprila.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
JC\'90
Tuesday, 24.04.2018
09:27

Valjda se nece povrediti...

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 24.04.2018
08:23

Nasi cim odu u NBA zaborave naciju . Ne pamtim kad sam gledao Profesora zadnji put , Bobi nas je bio ohladio , Jokara isto , cak je i Teova povreda sumnjiva bila al etoo... nadam se da ce se okupiti na Svetskom prvenstvu