Francuski Ol-star: Domaći igrači bolji od stranaca u pravom spektaklu

Autor: Nikola Miloradović
subota 30.12.2017.
00:03
Izvor: Sportske.net

Susret najboljih francuskih košarkaša koji igraju u svojoj domovini i najboljih stranaca francuske prve lige, okončan tesnom u prodžetku pobedom Francuza uz hrpu poena.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Duel između Francuza i Stranaca odigran je u "AccorHotels" areni u Parizu, a domaći košarkaši slavili su sa 181-175.

Nakon 40 minuta bilo je nerešeno, rezultat je bio 164-164.

U dodatnih pet minuta domaći košarkaši su uspeli da naprave razliku i upišu trijumf.

MVP je bio iskusni Amara Si (Monako), koji je meč završio sa 20 poena, 15 skokova i 12 asistencija (indeks 41). Od njega je čak i bolji bio Luj Labejri (Strazbur), koji je šutirao 16/16 za dva poena, upisao je 35 poena i 11 skokova, za indeks 50, pa je nejasno zašto nagrada nije dodeljenja njemu.

U redovima Stranca bilo je nekoliko igrača sa naših prostora, slovenački reprezentativac Klemen Prepelič (Levaloa) meč je završio sa pet poena, bivši košarkaš Zvezde, reprezentativac BiH Elmedin Kikanović (Monako) dodao je 10, dok je ubedljivo najbolji bio doskorašnji centar Cedevite, hrvatski reprezentativac Miro Bilan (Strazbur) sa 16 poena i šest skokova. Najbolji je ipak u poraženim redovima bio Amerikanac iz Monaka Džerald Robinson sa 33 poena.

U takmičenju u brzom šutiranju trojki, koje je prethodilo meču, najbolji je bio Nemac Heiko Šafarcik (Nanter), dok je u takozvanom "Skills Challenge" takmičenju najbolji bio Benžaman Sene iz Gravelana. Takmičenje u atraktivnom zakucavanju osvojio je Di Džej Stivens iz Le Mana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Saturday, 30.12.2017
02:27

Da li je ovo uopste neko gledao? U ovoj ligi nema mnogo dobrih igraca, a kad se vidi brojj poena, tek je onda jasno da nema ko da igra odbranu jer igraci koji igraju tu ligu jedva daju 50-60 poena za ceo mec.