Formula za pobedu, dodaj loptu Jokiću i pomeri se, novi tripl-dabl!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 31.01.2019.
09:05
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić radi punom parom, ovoga puta u Lujzijani, Kingsi napunili rivala, Bogdan i Bjelica dobri u pobedi...

Beta/AP Photo/Michael Wyke
Beta/AP Photo/Michael Wyke

Povezane vesti

Nova pobeda, novi tripl-dabl Nikole Jokića. Denver je slavio u Nju Orleansu, naš igrač je ubacio 20 poena, imao 13 skokova i 10 asistencija. Radio je ono što Jokić radi, to je najbolji opis osmog tripl-dabla u sezoni.

Kada je najvažnije, lopta ide ka njemu, tako je i to objasnio Majk Meloun.

"On to hoće, ima samopouzdanja i jasno pobeđuje. Možete ga zvati, glavnim igračem, Ol-Starom, MVP-ijem, svejedno, to je ono što radi", kaže kouč Nagetsa.

Jokić je u tesnoj završnici pogodio protiv Džahila Okafora, odveo goste na +5 u poslednjem minutu i završio stvari.

Domaćin bez povređenog Dejvisa koji je tražio trejd, ali ni Rendla, Mirotića, Pejtona i Mura, dobro su se držali, no ovo je već izgubljena sezona.

Kingsi su do vrha napunili koš Sakramenta, Begli je ubacio 17 poena i imao 12 skokova, odlična partija rukija Bjelica je dodao 12 poena, 8 skokova, Bogdanović 16 poena, 7 asistencija. Balansirani napad odveo je Sakramento pobedu iznad 50%, istakao se i Heri Džils još jedan klinac, 12 od 20 poena dao je u trećoj četvrtini, on je nastavio gde je drugi pik drafta Begli stao u prvom poluvremenu. Begli je inače počeo svoj prvi meč kao starter u kratkoj NBA karijeri.

Portland je rasturio Jutu, 36 poena, 11 asistencija 8 skokova Lilarda bili su previše za odbranu "Džezera" koja se raspala na samom startu, primili su 45 poena u prvoj četvrtini. MekKolum je dodao 30 poena, Mejers Leonard koji je igrao umesto povređenog Nurkića ubacio 16, probao je jednom da asistira MekKolumu, a lopta je uz opšte oduševljenje završila u košu. Juti nije bilo smešnom, sa -27 spustili su se na -10 u drugom poluvremenu, ali je usledila serija 17:0 domaćih pa je u "Moda Centru" stavljena tačka.

Indijana je u krizi, bez Oladipa stvari deluiju loše, Bredli Bil je ubacio 25 poena pa je Vašington slavio i obnovio nadu u plej of. Džef Grin je dodao 23 poena, još jedna produktivna noć klupe Vizardsa. Indijana je posle povrede Oladipa u pobedi nad Torontom izgubila sve tri utakmice.

Očajnički šut Karla Entoni Taunsa presudio je Memfisu u Minesoti. "Grizliji" su vodili dva puta u produžetku, KAT je ipak uspeo da pokupi promašaj Viginsa u produžetku i da iz veoma teške pozicije donese četvrtu pobedu u nizu "Vukovima". Inače, njihov najbolji igrač je imao rani problem sa penalima, meč je završio sa 16 poena, malo za njegove standarde, ali je ipak na kraju imao poslednju reč u uzbudljivoj završnici.

Dalas je slavio u Njujorku, Smit Džunior stigao do tripl-dabla u mitskoj dvorani, 13 poena, 15 asistencija, 10 skokova, Dončić je ubacio 16 poena, imao 8 skokova i 5 asistencija, loš šut za tri poena, ali nije ni bitno, za Mavse je svaka pobeda u gostima dragocena. Novicki 20 sezona dolazi u Medison Skver Garden sa Mavsima, ovo je dvorana u kojoj postiže najviše koševa, možda i u oproštajnom meču od navijača Niksa dao je 14 poena, najviše u sezoni. Niksi imaju najgori rekord u ligi, 10 pobeda, 40 poraza, ali to godinama nije vest.

Čikago je iznenadio Majami, Selden Džunior je dao 20 poena u noći u kojoj su gosti bili bez Lavina, Markanen je uz 14 poena, imao 13 skokova, posle poluvremena Bobi Portis je ubacio 22 od ukupno 26 poena, pa su pobedom Bulsi završili drugi najgori januar u istoriji franšize.

Boston je razbio Šarlot Rozijer je ubacio 17 poena, imao 10 asistencija, 5 skokova, Irving je ostao na klupi, ovo je deseta pobeda Bostona u januaru, mesec završavaju sa skorom 10-1, uz bok su Milvokiju i Torontu na Istoku.

Portland - Juta 132:105
Sakramento - Atlanta 135:113
Vašington - Indijana 107:89
Minesota - Memfis 99:97
Nju Orleans - Denver 99:105
Njujork - Dalas 90:114
Majami - Čikago 89:105
Boston - Šarlot 126:94

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AK197
Thursday, 31.01.2019
14:03

Kingsi su do vrha napunili koš Sakramenta. Cepam se od smeha

avatar
BatiGol
Thursday, 31.01.2019
11:24

" Kingsi su do vrha napunili koš Sakramenta", pokušavam da razumem ali ne vredi 😀😀