FMP: ''Učinićemo sve da se zaštitimo od primitivaca!''

 • Autor: Darko Mitrović

 • 30. maj 2016.

 • 15:54

 • Izvor: Sportske.net, kkfmp.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Posle brojnih uvredljivih skandiranja navijača Partizana na prvoj polufinalnoj utakmici, klub iz Železnika reagovao rigoroznim merama uoči večerašnjeg revanša.

FMP: ''Učinićemo sve da se zaštitimo od primitivaca!''
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
Kako smo objavili tokom dana, FMP neće dozvoliti ulaz navijačima Partizana na večerašnju utakmicu, ali će, ipak, ograničen broj članova rukovodstva moći da prisustvuje utakmici.

Tim povodom, KK FMP se oglasio i zvaniičnim saopštenjem na zvaničnom klupskom sajtu, koje prenosimo u celini.

''KK FMP obaveštava srpsku sportsku javnost da se ulaznice za drugu utakmicu polufinala plej ofa Superlige sa ekipom Partizan NIS/MTS neće prodavati, kao i da navijačima KK Partizan NIS/MTS u ponedeljak,  neće biti omogućen ulazak u dvoranu u Železniku.

Klub ovom prilikom saopštava da će ulaz u halu biti omogućen samo gostujućoj ekipi i stručnom štabu, i najužoj upravi kluba (5 članova bez obezbeđenja) iako razmene karata na tom nivou nije bilo pred prvu utakmicu.

Na ovakav korak, bez obzira na činjenicu da se lišio značajnog prihoda, KK FMP se odlučio nakon svih dešavanja tokom prve utakmice polufinala plej ofa, iako je na vreme i zvaničnim dopisom upozorio sve nadležne organe Košarkaške Lige Srbije da do njih može doći.

Atmosfera linča, mržnje, najprizemnijih uvreda sa tribina, primitivaca, samozvanih „navijača“  Partizan NIS/MTS kojima su već godinama izloženi pojedini igrači, pojedini članovi uprave našeg kluba, 28. maja ove godine prevazišla je svaku meru, koju bilo ko normalan, ko želi da prati jednu košarkašku utakmicu i uživa u sportskoj predstavi, može da shvati.

Zato smo se odlučili da srpsku sportsku javnost poštedimo još jednog poniženja srpske klupske košarke: uvreda, vređanja i atmosfere u kojoj su u prvom planu nesportske stvari, i da omogućimo koliko-toliko sportski ambijent za odigravanje utakmice. 

Ne želimo više da učestvujemo u unapred organizovanim „predstavama“ u kojima je cilj da se narušava ljudsko dostojanstvo i integritet nekoga, ko nije njihov
istomišljenik, niti da budemo akteri bilo kakvih političkih „tribina“ i kvaziopozicionih predstava, onih koji se stalno žale da su u podređenom položaju, a koji zapravo od ove države dobijaju, a i dobijali su, izuzetno velika novčana sredstva, merena u milionima evra, za razliku od KK FMP, a koji je proizveo na desetine reprezentativaca za ovu zemlju, i niz puta bio brutalno oštećen na utakmicama sa KK Partizan u prethodnom periodu.

KK FMP je direktoru lige i komesaru za takmičenje dana 27.05.2016.godine na osnovu neprijatnih iskustava iz prošlosti, do tančina izložio mogući scenario na prethodnoj utakmici, i upravo iz tog razloga, smo se odlučili da prekinemo ovaj „cirkus”. Postavlja se pitanje na koje treba da odgovore mnogi, imajući u vidu da su propozicije takmičenja jasne, ali se ne primenjuju iz straha.

Naime, član 30. propozicija takmičenju je vrlo jasan, ali u subotu nije primenjen? 

U njemu se jasno navodi „da prvi sudija, u slučaju uvredljivog skandiranja i nesportskog navijanja, po svojoj proceni, opominje gledalište, kasnije posle druge opomene, prazni deo tribina ili kao najteže mere, nakon više prekida, prazni celu halu ili prekida utakmicu...“.

To se nije dogodilo, pa će zato KK FMP učiniti sve što je u njegovoj moći da se zaštiti od primitivaca, kada to već ne mogu, ili neće da urade sudije i nadležni organi KLS.

Molimo nadležne državne organe, da obezbede halu i normalno odigravanje utakmice. Istovremeno, očekujemo od nadležnih organa KLS-a da obezbede regularnost utakmice, tako što će se službena lica ponašati u duhu propozicija KLS'',
navodi se u saopštenju.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari