FMP 'magistrirao', u "Pioniru" brani 'doktorat'!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 30.05.2016.
23:54
Izvor: Sportske.net

Trener košarkaša FMP Železnika Slobodan Klipa izjavio je da su njegovi košarkaši "magistrirali" pobedom nad Partizanom, a da će priliku da odbrane "doktorat" imati u sredu.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Trener FMP-a Slobodan Klipa rekao je da su njegovi košarkaši večeras položili "magistarski rad" pobedom nad Partizanom u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije, kao i da imaju šansu da "doktoriraju" u odlučujućem trećem meču.

"Dobar prijatelj mi je rekao da nije trebalo pre utakmice da govorim da možemo da pobedimo Partizan. Glupo je da čovek trenira momke kao što su ovi, a da ne pomislite da možete da pobedite. Znamo da je šansa da pobedimo u 'Pioniru' minimalna, ali idemo da pobedimo. Momci imaju želju i ambiciju da igraju u jakom ritmu. Prvu utakmicu smo lagano izgubili, ovu smo tesno pobedili. Igrači su položili magistarski rad", rekao je Klipa novinarima posle meča u Železniku.

FMP je večeras pobedio sa 79:74 i tako izjednačio na 1:1 u seriji. U finale sa Crvenom zvezdom Telekom plasiraće se tim koji prvi dođe do dve pobede.

"Rekao sam im da imaju priliku da doktoriraju. Mislim da su svesni toga. Imaju ambiciju i želju. To su izvrsni momci. Oni imaju dvadesetak godina, a igrali su protiv igrača koji imaju dvadesetak Evroliga, kao što su Vitkovac ili Velićković. Pobediti takav tim je fenomenalno. Znam da nas čeka teška utakmica, znam da imamo manje igrača u rotaciji. Mladi smo i možemo lakše da se regenerišemo. Cilj nam je da igramo čvrsto i pametno i da pokažemo svoj trenutni kvalitet", rekao je Klipa.

Treća utakmica polufinalne serije plej-ofa između Partizana i FMP-a je zakazana za sredu od 21 čas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke