Filip Čović: ''Mogao sam Zvezdi više da dam...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.04.2016.
15:18
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Nekadašnji plejmejker Crvene zvezde napravio je osvrt na svoj dosadašnji košarkaški put, uz žal što zbog velikih pritisaka sa strane nije uspeo da pokaže više u crveno-belom dresu.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

U opširnom intervjuu koji je objavio ''Blic'', Filip Čović je naglasio da mu je, s jedne strane drago što je uspeo da ostavi bilo kakav trag u Crvenoj zvezdi, ali ne može da se otme utisku da je mogao još više da dođe do izržaja.

''Drago mi je ako stručnjaci tvrde da zaslužujem crveno-beli dres i da imam kvalitet da igram u takvom klubu. Znate kako je prošla moja sezona na Malom Kalemegdanu, verujem da sam dao Zvezdi, i mogao sam još da dam, ali to je već neka druga tema...'', počeo je Čović svoju košarkašku ''ispovest'' za ''Blic''.

On dalje naglašava da je njegova porodica posvećena košarci, pa je, shodno tome, i sam od najranijeg detinjstva počeo da se ''druži'' sa košarkaškom loptom.

''U košarkaškom delu mog života, odrastanje nije bilo nimalo lako. Moj otac je ceo život u košarci i ona mu je vrlo važan deo života. I u ostalim poslovima jako mnogo traži od svih svojih saradnika, a možete misliti onda koliko traži od svoje dece'', objašnjava Čović.

A kada se na to nadoveže i veliki pritisak domaće javnosti u vreme kada je nastupao za Zvezdu, Filip Čović je prolazio kroz teške trenutke, koji su, kako sam priznaje, ugrozili i njegovo zdravlje.

''U tom trenutku kada sam nosio dres Crvene zvezde, i to u vrlo teškim godinama, kada je tek započet oporavak kluba, i kada je vladalo ogromno nestrpljenje i u javnosti, ali i navijača na tribinama, trpeo sam ogroman pritisak koji je počeo da se odražava i na moje zdravlje. Zamislite tu ljudsku dilemu...

Znao sam da imam svojim kvalitetom mesto u tom timu, ali sam želeo da prekinem tu psihološku torturu koja se preko mene prenela i na porodicu tako da sam hteo da stavim tačku na to poglavlje, jer nisam želeo da prolazimo više kroz sve to uprkos količini mentalne snage da izdržim i to'', objašnjava Čović.

Ipak, šta je bilo, bilo je, Filip danas uspešno nastupa za ekipu FMP-a, a naravno, raduje se i uspesima Zvezde, kojih je iz godine u godinu sve više.

''Drago mi je da vidim da klub raste iz godine u godinu, jer znam dobro kako je moj otac na početku zamišljao veliku Crvenu zvezdu, i koliko je svog truda i rada i vremena uložio da taj klub dovede na ovaj nivo.

I koliko ga znam, a znam ga jako dobro, još uvek nije to nivo na kome on zamišlja da veliki klub kao što je Crvena zvezda treba da bude'',
otkrio je Čović, a kompletan intervju sa njim možete da čitate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milorad Stanivukovic
Sunday, 24.04.2016
19:09

Dajes plate i igracima i navijacima, biras ime kluba i dvorana u kojima igra... Od tebe dosta, sta ces vise?

avatar
Sin Dragan
Sunday, 24.04.2016
16:50

Prerasla je tebe Zvezda odavno. Srecno u karijeri.

avatar
mostar54
Monday, 25.04.2016
20:46

Mislis preimenovani FMP ga je prerastao, a on je dobar za bivsi Radnicki.