Filadelfija nije najgora, Parker razbesneo Popa, Monta ponovo pogodio za pobedu!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 04.12.2014.
09:18
Izvor: Sportske.net

Filladelfija se zaustavila na 17 startnih poraza, trijumf u Minesoti olakšanje, nisu najgori. Popović besan na igrače, pre svega Parkera posle poraza u Bruklinu. Monta Elis pogađa kad je najpotrebnije. Kobi se ispucao u prvoj četvrtini, nije imao municije

Beta/AP Photo/Atlanta Journal-Constitution,Curtis Compton
Beta/AP Photo/Atlanta Journal-Constitution,Curtis Compton

Povezane vesti

Siksersi su uspeli. Doduše, bila su im potrebna dva početka meča protiv Minesote.

Naime, sudija Zak Zarba je posle 16 sekundi igre provalio da nešto nije u redu, odnosno da Filadelfija napada na pogrešni koš. Neuobičajena situacija, sudija je ispravio svoj propust, pa su Siksersi i Timbervulvsi počeli iznova. Na kraju, u ružnom meču, pobeda Filadelfije, istorijska, izbegli su su da se priključe Netsima iz 2009. kao tim sa najgorim startom u istoriji. Karter-Vilijams je ponovo bio odličan, jedina svetla tačka u užasnoj sezoni, 20 poena, po 9 skokova i asistencija. Filadelfija je očajna, ni Minesota bez trojice startera nije puno bolja, sada imaju tek tri pobede više od poslednjeplasiranih Siksersa.

76ers Timberwolves Basketball

Lejkersi su zaustavljeni u prestonici. Brajant je odlično igrao na startu, ali nije uspeo da drži takav ritam tokom čitavog meča. Nema ko da preuzme, to je jasno. Naime, on je u prvom periodu dao 15 poena, do odmora 20, a kasnije samo 9. Na drugoj strani tandem Bil-Vol je iskombinovao 44 poena i 22 asistencije, Marsin Gortat je uz 21 poen imao 11 skokova, Poljak je u velikoj formi. Vizardsi su drugo poluvreme dobili sa 14 razlike, mirno priveli meč kraju.

Serija San Antonija od osam pobeda je prekinuta u Bruklinu. Netsi su slavili u produžetku, Greg Popović je u svom stilu optužio igrače da se nisu dovoljno trudili. Parkera smo na parketu videli samo dva i po minuta u poslednjem periodu. Sjajan je bio Mirza Teletović, junak pobede sa 26 poena i 15 skokova. Inače, Netsi su ispustili 14 razlike u poslednjem kvoteru, ali su se zbili snage u produžecima i stigli do zasluženog trijumfa.

Spurs Nets Basketball

Popović je igru Tonija Parkera ocenio kao užasnu, veruje da je Francuz povređen, ali ga je razbesnelo to što nije prijavio da se ne oseća dobro.

Monta Elis je sa zvukom sirene pogodio za pobedu Dalasa u Milvokiju. Iako je Tajson Čendler uz 18 poena, uhvatio 20 lopti, Elis koji je opet potrošio previše šuteva je kao i u prethodnom meču pogodio kada je trebalo i svom timu doneo trijumf. Podsetimo, isto je uradio i veče pre toga kada je šutnuo čak 36 puta, ispromašivao se, ali pogodio sve najvažnije šuteve u pobedi posle dva produžetka nad Čikagom.

Grizzlies Rockets Basketball

Iako i dalje bez Hauarda i Beverlija, Roketsi su iznenadili lidera i odneli pobedu iz Tenesija. Harden je ubacio 21 poen, ali je tajno oružje bio Tarik Blek. Ovaj centar, inače rođen u Memfisu se suočio sa zvižducima domaće publike, ali ga to nije baš uplašilo. Uz 11 poena, imao je 10 skokova, odlično se nosio sa Gasolom i Rendolfom. "Grizliji" su izgubili previše lopti, čak 20, krenuli su sa 8:0, ali posle prve četvrtine nijednom nisu bili u vođstvu. Ispostavilo se da klupa Roketsa vredi mnogo, u poslednje periodu potpuno su odmenili startere i prelomili meč.

Atlanta je iznenadila Majami, Džef Tig je ubacio 27 poena, koliko i Kris Boš na drugoj strani, Vejd je brojao do 28. Houksi su u formi, dobili su četiri u nizu, šest od poslednjih sedam mečeva. Pero Antić je ubacio 4 poena.

Bulls Hornets Basketball

Čikago je Šarlotu naneo deseti poraz u nizu, Noa je dominirao sa 14 poena, 10 skokova, 7 asistencija, Gasol uz 19 poena, uhvatio 15 lopti, sa takvom igrom pod košem rivala, Hornetsima nije ostalo mnogo nade.

Boston je protiv Atlante prethodno veče izgubio +23, na sličnom putu su bili protiv Detroita, kada su prokockali dvocifrenu prednost u poslednjem periodu. Ipak, oporavili su se u produžetku i na krilima 32 poena Džefa Grina stigli do trijumfa.

Toronto je rasturio Jutu u gostima, Kajl Lovri igra fantastično na turneji po Zapadu, ubacio je 39 poena. Klipersi nisu imali problema sa Orlandom, šesta pobeda u nizu za šampione Pacifika, Pol je u imao 19 poena i 10 asistencija, Grifin 21 poen, Redik 20, DeAndre Džordan čak 16 skokova. Gosti sa Floride bespomoćni, imali su i 10 skokova manje, osetilo se odsustvo povređenog Vučevića.

Šarlot - Čikago 95:102
Vašington - Lejkersi 111:95
Boston - Detroit 109:102 pr.
Bruklin - San Antonio 95:93 pr.
Majami - Atlanta 102:112
Hjuston - Memfis 105:96
Milvoki - Dalas 105:107
Minesota - Filadelfija 77:85
Juta - Toronto 104:123
Klipersi - Orlando 114:86

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke