Fikcija i stvarnost - Ko će zaista biti dostupan Đorđeviću?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 13.11.2017.
18:28
Izvor: Sportske.net

Nakon najnovijeg otkaza koji je stigao iz Pireja valja biti pošten i reći ko će zaista biti dostupan selektoru od sledećeg utorka.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Da razjasnimo na startu, ovakav tekst ne predstavlja kritiku igračima jer je više nego jasno da su oni kolateralna šteta u sukobu na relaciji FIBA - Evroliga.

Evroliga zvanično nije zabranila igračima da nastupaju za svoje reprezentacije u kvalifikacijama za Mundobasket, dok je FIBA bila čvrsta u stavu da ne menja ništa u kalendaru takmičenja tako da smo došli u poziciju da igrači moraju da lome preko kolena, a javna je tajna da su pojedini klubovi spremni da kažnjavaju one koji odluče da odu na okupljanje svojih nacionalnih selekcija.

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je prošlog ponedeljka skraćeni spisak igrača koji ostaju u konkurenciji za mečeve sa Austrijom i Gruzijom na kojem se nalaze i devetorica košarkaša iz evroligaških ekipa.

Prošle nedelje mogli smo da čujemo da trio iz Unikahe (Nemanja Nedović, Dragan Milosavljević i Dejan Musli) nije dobio dozvolu da nastupi za "Orlove", a danas je reprezentaciju zvanično "odjavio" i Nikola Milutinov.

Više je nego jasno da igrači koji sledeće nedelje treba da odigraju dve utakmice u Evroligi u razmaku od dva dana neće biti dostupni selektoru Đorđeviću i zbog toga već sada možemo da konstatujemo da na spisku ostaje 15 imena od kojih će Sale Nacionale morati da sastavi tim za predstojeće utakmice.

Kada otpišemo sve one koji zbog povreda i već navedenih problema neće igrati za Srbiju dolazimo do sledećeg spiska igrača koji bi sledećeg utoraka trebalo da se okupe u hotelu "Kraun Plaza u Beogradu.

Spisak igrača koji bi trebalo da budu dostupni selektoru Aleksandru Đorđeviću:

Plejmejkeri
Stefan Jović (Bajern)
Stefan Peno (Alba)
Ilija Đoković (Borac Čačak)

Bekovi
Milenko Tepić (Brindizi)
Aleksa Radanov (FMP)
Aleksa Avramović (Vareze)
Ivan Paunić (Tofaš)
Vanja Marinković (Partizan NIS)

Krila
Dejan Todorović (Bilbao)
Marko Simonović (Zenit)

Krilni centri
11 Milan Mačvan (Bajern)
12 Sava Lešić (Otinger)
13 Stefan Birčević (Istanbul BB)

Centri
14 Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons Kina)
15 Đorđe Gagić (Ješilgirešun)

Ne treba biti previše pametan pa shvatiti da je situacija daleko od idealne ali smo pre samo dva meseca shvatili da se Aleksandar Đorđević i njegovi izabranici nikada ne predaju i da sa velikim uspehom prevazilaze sve pehove koji im se nađu na putu.

Prvu utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo Srbija će odigrati 24. novembra protiv selekcije Austrije, a tri dana kasnije odmeriće snage sa Gruzijom. Obe utakmice biće odigrane u hali "Aleksandar Nikolić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dejansimonovic
Tuesday, 14.11.2017
03:26

Od svih ovih na prvenstvo ce ici Jovic i Macvan sigurno, jos mozda Simonovic i Raduljica. Nije fer prema ostalim momcima koji izbore plasman.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Monday, 13.11.2017
22:00

Jovic, Peno, Tepic/Radanov, Paunic, Marinkovic, Todorovic, Simonovic, Macvan, Lesic, Bircevic, Gagic, Raduljica. Ako ipak budu igrali Nedovic, Milosavljevic i Musli, neka otpadnu Tepic/Radanov (eventualno Peno), Paunic i Lesic.

avatar
Sinbad
Monday, 13.11.2017
21:31

Gagic ??? Vi se saliteee!

avatar
theDarkKnightRises
Monday, 13.11.2017
21:29

Pa najbolje neka ukinu i Svetsko i Evropsko prvenstvo.I tako maltretiraju igrace i klubove zbog birokratije nek se igra kosarka samo na klupsko nivo.

avatar
Monday, 13.11.2017
20:33

znaci imamo ekipu koja igra takmicenja za medalje i ekipu koja igra kvalifikacije ... nije fer , ali ko zna zasto je to dobro ...

avatar
ddr16
Monday, 13.11.2017
20:15

jovic,marinkovic,simon,macvan i raduljica skroz ok petorka za kvalifikacije,ne znam bas ove rezerve koliko mogu da pomognu...uz to,mislim da je radanov povredjen

avatar
3x3
Monday, 13.11.2017
20:00

Ne znam zasto potcenjujete ove momke? Cilj je da se prodju kvalifikacije, a ja sam ubedjen da je ovo i vise nego dovoljan sastav da se pobede i jace reprezentacije od Austrije i Gruzije. Napred, momci, uz vas smo!

avatar
Z
Monday, 13.11.2017
19:37

I ovi momci treba da se lome u sred sezone, da rizikuju eventualne povrede i sukobe sa klubovima da bi na prvenstvo isla totalno drugacija (prva) postava. SVAKA CAST FIBA.....vidi se da tamo rade visokoumni ljudi