Fijasko na sastanku u Zagrebu?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 08.05.2019.
15:28
Izvor: Sportske.net

Predstavnici osam klubova regionalne košarkaške lige održali su danas neformalni sastanak u Zagrebu.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Prvog dana tekuće nedelje pojavila se informacija de je Dragan Bokan zakazao okupljanje čelnika klubova ABA lige u Zagrebu, a da na isti nisu pozvani "Čovićevi klubovi".

Vrlo brzo postalo je jasno da će sastanak zaista biti održan, ali i da niko od predstavnika srpskih klubova neće uzeti učešće na njemu.

Čelnici osam klubova koji su uz srpske igrali ABA ligu u prethodnoj sezoni danas su se okupili u Zagrebu, ali sastanak nije rezultirao nikakvim značajnim zaključcima, piše "Informer".

Odluke nisu mogle da budu donesene jer se radilo o neformalnom sastanku, a jedino telo koje može da odlučuje u ABA ligi jeste Skupština koja je zakazana za 24. maj.

Ostaje da sačekamo zvanično okupljanje predstavnika klubova ABA lige, jer bi tek posle Skupštine moglo da se dođe do nekih značajnijih zaključaka.

Kako sada stoje stvari, na Skupštini će se insistirati na kažnjavanju vinovnika incidenata viđenih u finalnoj seriji kako se više nikada u budućnosti ne bi događale nemile scene kakvima smo svedočili u "Pioniru" i "Morači".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 08.05.2019
16:33

Ja predlazem predstavnicima tog skupa u Zagrebu da osnuju BOKAN ligu.

avatar
Darko
Wednesday, 08.05.2019
15:47

Ma realno , od kada postoji aba liga , samo srpski klubovi u evropi nesto mogu napraviti , zbog ostalih i jesu izgubljena mjesta u el. Prvo je partizan pravio rezultate u el , ulazio u top 16 , f4 , i svake skoro godine bio knkurentan , dok su klubovi iz hr i slo , znali zavrsiti sezonu u evropi bez pobjede, onda je cz imala dobar rez usla u 4 eurocup , i top 8 el , i bila solidna u el , kada nije bila medju 8. Dok je Buducnost npr ove godine , nisu bili konkurentni uopste za 8 mjesto.Tako da izlaskom srpskih klubova iz lige , samo mogu dobiti mozda sto ce lakse cedevita ili buducnost u el , ali bi brzo izgubili i to mjesto.