FIBA uspela! Popustili iz NBA lige zbog Olimpijskih igara!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 17.12.2020.
12:41
Izvor: Sportske.net

Sjajne vesti i za reprezentaciju Srbije.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Generalni sekretar FIBA Adreas Caklis je potvrdio lepe vesti za celokupnu košarkašku javnost, a to je da postoji dogovor sa NBA ligom oko igranja košarkaša iz te orgazacije na Olimpijskim igrama.

"Imali smo sastanak sa rukovodstvom NBA i Udruženja igrača NBA, a tema je bila važnost toga da se sezone u NBA završi pre Olimpijskih igara. Verujemo da ćemo imati sve NBA igrače na Igrama i veliku većinu, ako ne i sve na kvalifikacionim turnirima", rekao je Caklis.

Reprezentacija Srbije bi na taj način bila daleko jača za Olimpijske igre, ali pre toga se moramo plasirati i ukoliko Denver, Atlanta, Sakramento, Dalas, Oklahoma i Golden Stejt daleko doguraju u plej-ofu, jasno je da ćemo u kvalifikacijama teško moći da računamo na našu šestorku u NBA ligi.

Evroligaši?

"Okolnosti su takve da je potrebno da sve sazri i da se nađe rešenje. Nećemo javno polemisati ili kreirati javnu polemiku. Imali smo razgovore sa Evroligom tokom godine, na nivou toga da se normalizuju odnosi i operativna komunikacija, ali ne i o stvarima iznad toga. Želimo da pojačamo komunikaciju sa vlasnicima akcija, sa 11 klubova", kaže Caklis.

baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke