FIBA slikovita - Evo zašto je Srbija drugi favorit za zlato na Eurobasketu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 12.07.2017.
22:43
Izvor: Sportske.net

Manje od mesec dana ostalo je do početka Evropskog prvenstva u košarci a na zvaničnom sajtu FIBA ponovo je napravljen presek na listi favorita za titulu.

Epa/Larry W. Smith
Epa/Larry W. Smith

Povezane vesti

Tačno pedeset dana ostalo je do početka Evropskog prvenstva za košarkaše koje će od 31. avgusta do 17. septembra biti održano u četiri države.

Grupna faza kontinentalne smotre igraće se u Helsinkiju, Klužu, Tel Avivu i Istanbulu, a eliminaciona u gradu na Bosforu.

Srbija je kao aktuelni vicešampion sveta i osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru označena kao jedan od favorita za titulu, a FIBA na svom sajtu otkriva kako stoje "Orlovi" mesec i po dana pre početka takmičenja.

"Čak i bez Jokića, Srbija ima dovoljno kvaliteta da se suprotstavi ostatku Evrope. U petorci sa Teodosićem, Bogdanovićem, spomenikom, stolicom i drvetom Srbija je ponovo favorit za pobedničko postolje. Najbolje plasirana evropska reprezentacija u Riju" poručuju moderatori zvaničnog sajta FIBA.

Kao prvi favorit za zlato na Evropskom prvenstvu i dalje participira aktuelni šampion 'Starog kontinenta' Španija. Zanimljivo je da se najviše šansi za bronzu daje našim zapadnim komšijama Hrvatima, a tek posle toga na listi favorita idu reprezentacije Grčke, Francuske i Turske.

Od reprezentacija protiv kojih će naš nacionalni tim igrati u Grupi D Turska je rangirana najbolje, nalazi se na šestom mestu. Sledi Letonija na desetom, Rusija na jedanaestom, Belgija na dvadesetom i Velika Britanija na dvadeset drugom mestu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Budimo.ljudi
Thursday, 13.07.2017
13:30

Hrvati pre Francuza?

avatar
Grobaris Totalitare
Thursday, 13.07.2017
04:18

Bice ovo zanimljivo prventsvo..

avatar
Čerek Republika Srps
Wednesday, 12.07.2017
23:39

Od kad je 50 dana manje od jednog meseca?!?

avatar
Nenad Šmigić
Wednesday, 12.07.2017
23:13

spomenik-Marjanovic,stolica-Lazic,drvo-Bircevic !!!!!

avatar
RedDevil89
Wednesday, 12.07.2017
22:47

Hahaahahaha. Realno.