FIBA razrešila dilemu - Pobeda nad Austrijom sada ima još veći značaj!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 26.02.2018.
12:43
Izvor: Sportske.net

Novi sistem kvalifikacija doneo je i mnoge nejasnoće pa tako do danas nismo znali da će svi rezultati ostvareni u prvoj fazi takmičenja biti preneseni u narednu.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Pobeda koju je košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila juče u Beču dobila je na značaju nakon saopštenja FIBA da će svi rezultati biti prenošeni u sledeću rundu kvalifikacija za Mundobasket.

Juče smo pisali kako funkcioniše sistem kvalifikacija ali u tom trenutku nismo imali informaciju da stvari neće funkcionisati po "rukometnom pravilniku".

FIBA je na zvaničnom "Tviter" nalogu napravila naknadnu napomenu da se svi rezultati ostvareni u prvoj fazi kvalifikacija prenose u sledeću rundu, a to znači da će se Srbiji brojati i pobede nad selekcijom Austrije koja će najverovatnije ostati bez plasmana u sledeću rundu.

Srbija tako već sada može da računa na skor 3-1 u Grupi L u kojoj će nastupati zajedno sa Nemačkom, Grčkom i još tri selekcije koje zauzmu pozicije H2, H3 i G3.

Do kraja prvog dela kvalifikacija "Orlovi" će odigrati još dve utakmice i to će biti prilika da izabranici Aleksandra Đorđevića dodatno poprave saldo pred start druge faze takmičenja.

Podsećamo, Srbija će u Grupi L igrati samo protiv selekcija sa kojima nije bila u Grupi G, a to će sigurno biti Grčka, dok će o preostala dva učesnika odlučivati Izrael, Estonija i Velika Britanija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Monday, 26.02.2018
13:54

Odlično za nas i ako nismo došli do pobede kako je trebalo, dobrom odbranom. Valjda ćemo pobediti preostale dve utakmice.