FIBA rang lista - Srbija na sedmom mestu

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 21.11.2019.
23:32
Izvor: Sportske.net

Ovako izgleda najnovija FIBA rang lista najboljih ženskih košarkaških reprezentacija.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Povezane vesti

Nakon što su odigrani pretkvalifikacioni turniri za Olimpijske igre u Aziji, Africi i Americi, ali i novembarski mečevi u okviru kvalifikacija za Eurobasket 2021. godine, osvežena je i FIBA rang lista najboljih ženskih selekcija.

Većih promena nije bilo, Srbija je ostala na sedmom mestu, iza SAD, Australije, Španije, Kanade, Francuske i Turske.

Nešto veće skokove ostvarile su selekcije Nemačke i Bosne, koje se sada nalaze na 37. i 38. mestu, za sedam pozicija skočila je ženska reprezentacija Portugalije (47), kao i Bugarske (49), dok je najosetniji skok ostvarila Švajcarska, za čak 12 mesta, sada su košarkašice iz ove zemlje na 65. mestu FIBA rang liste.

Tako su određeni i šeširi pred žreb za kvalifikacione turnire za Olimpijske igre, sam žreb biće održan 27. novembra, a 16 selekcija će biti razvrstano na četiri različita turnira.

Srbija je jedan od domaćina, zajedno sa Belgijom, Kinom i Francuskom i nalazi se u drugom šeširu sa ove pomenute tri selekcije pred žreb.

U prvom su SAD, Australija, Španije i Kanada, u trećem Japan, Brazil, Nigerija i Velika Britanije, dok su u četvrtom Južne Koreja, Švedska, Portoriko i Mozambik.

Tri najbolje ekipe sa svakog od turnira obezbediće mesto na OI u Tokiju narednog leta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke