FIBA prezadovoljna posetom

Autor: Boban Filipović
četvrtak 01.03.2018.
17:45
Izvor: Sportske.net

Kvalifikacione utakmice za Mundobsketu u Kini koje su odigrane u februarskom "prozoru" imale su veoma dobar odaziv publike.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Prema saopštenju koje se stiglo iz FIBA, na 32 utamkice je popunjenost tribina hala u kojima su odigrane bila respektabilnih 80%.

Iako je većina repezetnacija i ovog puta bila oslabljena zbog neigranja košarkaša koji nastupaju za klubove koji se takmiče u Evroligi i onih koji igraju u NBA, ljubitelji košarke na 'Statom kontinentu' jednostavno vole da gledaju svoju reprezentaciju nevezano za njen sastav.

Tako je npr. duel između Gruzije i Nemačke u Tbilisiju gledalo 9 hiljada ljudi, Španiju je protiv Crne Gore bodrilo preko 8.5 hiljada gledalaca, preko 8 hiljada duša pratilo je duel Švedske i Turske, što je rekord kada su 'vikinzi' u pitanju. Na meču između Rusije i Bosne i Hercegovine prististvovalo je oko 7.5 hiljada ljudi, oko 6.5 hiljada je gledalo duele Letonije i Turske, kao i Ukrajine i Švedske.

Navodi se da su tribine rasprodate za sve utakmice na kojima su domaćini bili Francuska, Italija, Austrija, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Gruzija, Nemačka, Izrael, Poljska, Rusija, Švedska i Ukrajina.

Odlična poseta bila je i van Evrope, u Brazilu i na Flipinima bilo je preko 10 hiljada navijača.

U celom svetu je u februaru odigrano 72 kvalifikacione utakmice za Mundobasket u Kini, a u dvoranama koje su bile njihova poprišta bilo je preko 300 hiljada ljudi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Thursday, 01.03.2018
20:03

Poseta i jeste dobra, jer vecina zemalja nema mogucnost da gleda svoj nacionalni tim na mecevima koji imaju tezinu (ovaj slucaj je sa kvalifikacijama). Npr. Grci, ako ne racunamo Akropolis kup koji je pripreman turnir bog zna kad su zadnji put gledali svoju reprezentaciju, isto tako i Litvanci.

avatar
Thursday, 01.03.2018
18:59

Ma fenomenalno....