FIBA - Naredni Mundobasket na 'Dalekom istoku'!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 07.08.2015.
18:27
Izvor: Sportske.net

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) u petak je saopštila ime države koja će 2019. godine organizovati Svetsko prvenstvo za seniore.

BETA/AP Photo/Koji Sasahara
BETA/AP Photo/Koji Sasahara

Povezane vesti

Na današnjem Bordu Međunarodne federacija košarkaških asocijacija (FIBA) donesena je odluka o tome ko će biti sledeći domaćin Svetskog prvenstva za košarkaše.

Za domaćinstvo narednog Mundobasketa borile su se dve zemlje sa 'dalekog istoka' a čast i zadovoljstvo da ugosti najbolje selekcije sveta na kraju je pripala Narodnoj republici Kini!


Filipine je podržalo sedam članova Centralnog Borda FIBA, dok je Kina dobila duplo više glasova i tako prvi put u istoriji došla u poziciju da organizuje Svetsko prvenstvo u košarci.

"Ovo je izuzetno uzbudljiv momenat za sve nas koji smo se borili da dovedemo Mundobasket u Kinu i siguran sam da milioni ljubitelja košarke dele ovu radost sa nama" rekao je ambasador kineske delegacije Jao Ming.

Kina će naredno Svetsko prvenstvo organizovati u osam gradova među kojima se nalaze Peking, Nanđing, Sužu, Vuhan, Gvangžu, Šenžen, Fošan i Dongguan.

Podsećamo da je prethodno Svetsko prvenstvo održano u Španiji prošle godine na kojem je reprezentacija Srbije osvojila srebrnu medalju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke