FIBA LŠ - Monako prvi finalista, sjajni Kikanović

Autor: Nikola Miloradović
petak 04.05.2018.
19:25
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Monaka slavili su u polufinalnom duelu fajnal-fora, koji se ove godine održava u Atini.

basketballcl.com
basketballcl.com

Povezane vesti

Izabranici Zvezdana Mitrovića plasirali su se u finale drugog izdanja FIBA Lige šampiona, kako su u "OAKA Areni" savladali nemački Ludvisburg rezultatom 65-87.

Nije nakon prve četvrtine delovalo da bi "Kneževi" mogli da nanesu poraz trećeplasiranom timu nemačke Bundeslige, kako je Ludvisburg prvi kvartal rešio u svoju korist rezultatom 20-11.

Ipak, sve se za 180 stepeni okrenulo u nastavku, Monako u drugoj deonici deficit spušta na samo dva poena, a onda u trećem kvartalu dolazi i do sedam poena viška.

U poslednjoj deonici su košarkaši nemačkog sastava bili potpuno razoružani, Monako je dodao gas i velikom stilu izborio plasman u finale takmičenja.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu Elemdin Kikanović sa 19 poena (7sk), pratili su ga Kristofer Evans sa 17 (8sk), Džerald Robinson sa 16 i Serđi Gladir sa 12 postignutih poena. Dvocifren učinak imalo je i Amara Si, koji je meč završio sa 10 poena i četiri asistencije.

Ludvisburg je sa 12 poena predvodio Keron Džonson, 11 je dodao Piter-MekNili, dok su po 10 poena dodali Eldžin Kuk i Tomas Vokap.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke