FIBA ili Bertomeu - ABA ligi rok od tri dana za konačan izbor!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 15.03.2016.
14:58
Izvor: Sportske.net

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas uputio je dopis čelnicima ABA lige u kojem je zatražio da se klubovi izjasne oko toga da li žele u takmičenja pod okriljem FIBA ili u Evroligu i Evrokup.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Prvi čovek srpske kuće košarke Dragan Đilas uputio je u utorak zvaničan dopis predsedniku ABA lige Draganu Bokanu u kojem je zatražio da se klubovi izjasne - FIBA ili Evroliga!

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije zahteva da klubovi do 18. marta daju svoju konačnu reč oko toga da li pristaju na ponudu koju je uputila FIBA ili su bliži Đordiju Bertomeuu i njegovim takmičenjima.

"Kao što ste upoznati, 21. marta je promocija osnivanja FIBA Lige šampiona u Parizu. Od FIBA smo dobili rok da se izjasnimo do 18. marta jer je 19. marta sastanak FIBA Borda koji će definisati listu učesnika.

To znači da ako se klubovi-osnivači ABA lige do tog dana ne izjasne, neće imati mogućnost da igraju u tom takmičenju!

U skladu sa navedenim, a na osnovu saglasnosti svih saveza regiona, od vas zahtevamo da u što kraćem roku, a ne kasnije od 18. marta, održite sednicu Skupštine ABA lige i donesete odluku da li se peihvata ponuda FIBA ili će se ABA liga u potpunosti okrenuti Evroligi i Evrokupu
" stoji u dopisu predsednika KSS.

Podsećamo da je Đordi Bertomeu u četvrtak i petak bio gost predstavnika Cedevite i Crvene zvezde Telekom i tom prilikom obelodanio da je ABA ligi ponuđen trogodišnji ugovor koji podrazumeva da šampion ide u Evroligu a još tri kluba u Evrokup.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke