FIBA donela veoma važnu odluku, šta će se sad promeniti?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.11.2017.
16:32
Izvor: Sportske.net

Na zvaničnom sajtu FIBA pohvalili su se sjajnim vestima za sve igrače koji budu nastupali za reprezentacije u predstojećim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Na sednici Izvršnog komiteta FIBA, održanoj u subotu, FIBA je donela odluku o načinu zaštite reprezentativaca ne samo u seniorskoj konkurenciji, nego i u juniorskim kategorijama U17, U18, U19 i U20.

Naime, FIBA će im plaćati osiguranje u slučaju povreda tokom nastupa za svoje nacionalne timove, kao i troškove eventualnih hirurških intervencija ukoliko budu neophodne. Takođe, igračima će biti i plaćeno i odsustvo iz klubova, u zavisnosti od ugovora koje imaju u svojim klubovima.

Tim povodom se na zvaničnom sajtu FIBA oglasio i generalni sekretar Patrik Bauman.

''Ovo je sjajna vest za igrače koji su najvažniji ljudi u košarci. Ova nova šema je uvedena kao priznanje igračima za neverovatan doprinos koji oni daju nacionalnim takmičenjima koja su lokomotiva košarke.

Prioritet FIBA je da zaštiti igrače koji sve daju nacionalnim timovima i ova šema osigurava da ne moraju da brinu o finansijskim aspektima povreda koje ih odvajaju od parketa. Takođe poštuje i interese klubova koji puštaju igrače na utakmice reprezentacija'', poručio je Bauman.

Naravno, sada se očekuje reakcija igrača i pre svega njihovih klubova. Da li će ovo nešto promeniti u problematičnim odnosima na relaciji FIBA - Evroliga videćemo već tokom naredne nedelje, kada počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
chaki
Sunday, 19.11.2017
18:22
avatar
babaroga
Sunday, 19.11.2017
18:14

Naravno da se nista nece promeniti. Zasto bi? Potez ocajnika. Verovacu da imaju dobre namere kad vidim da krenu istom energijom na NBA.

avatar
ludjak
Monday, 20.11.2017
11:28

odakle pare za osiguranje za igrace iz nba?