Fener vratio ''brejk'', Srbin u glavnoj ulozi na terenu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.04.2019.
20:57
Izvor: Sportske.net

Posle poraza u Istanbulu, Fenerbahče uzvratio udarac Žalgirisu i stigao na prag plasmana na F4.

EPA-EFE/Toms Kalnins
EPA-EFE/Toms Kalnins

Povezane vesti

U trećoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige, Obradovićev Fenerbahče je kao gost savladao ekipu Žalgirisa sa 66:57 i poveo sa 2:1 u pobedama.

Prvih 20 minuta proteklo je u boljoj igri Žalgirisa. Domaći su u par navrata tokom druge četvrtine imali i devet poena prednosti, a Fenerbahče je do poluvremena uspeo da priđe na ''minus tri'' - 34:31.

U nastavku znatno drugačija slika. Predvođeni raspoloženim Markom Gudurićem, košarkaši ekipe iz Istanbula su uspeli da preokrenu rezuultat i u završnici treće četvrtine su stekli šest poena viška - 41:47.

Na početku poslednje deonice Žalgiris prilazi na poen zaostatka, nešto kasnije im je to ponovo uspelo, ali je oba puta Obradovićev tim izdržao nalete domaćina i uspeo da svoje vođstvo uveća na pet-šest poena razlike.

Sve dileme rešio je Slukas, pogotkom za 56:63 na 24 sekunde pre kraja.

Marko Gudurić je sa 17 poena (3/7 za tri) bio najefikasniji u ekipi Fenerbahčea, dodao je i tri skoka, a pratio ga je Jan Veseli sa 10 poena. Nikola Kalinić je ovaj meč završio sa dva poena, tri skoka i jednom asistencijom.

U poraženom timu Žalgirisa najefikasniji bivši košarkaš Crvene zvezde Nejt Volters sa 15 poena i on je kod domaćih bio jedini sa dvocifrenim učinkom.

Sledeća utakmica Žalgirisa i Fenerbahčea igra se u četvrtak, takođe u Kaunasu. Ako Fenerbahče opet trijumfuje, plasiraće se na F4.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke