Fener rutinski do polufinala

Autor: Nikola Miloradović
petak 25.05.2018.
19:24
Izvor: Sportske.net

Košarkaši aktuelnog šampiona Turske plasirali su se u polufinale plej-ofa turske Super Lige.

Epa/Jorge Zapata
Epa/Jorge Zapata

Povezane vesti

Izabranici Željka Obradovića rutinski su slavili na gostovanju u Sakariji rezultatom 54-77, pa su tako i izborili plasman u polufinale doigravanja.

Fener je u prvom meču slavio na svom terenu, pa tako sa 2:0 u seriji ide u nastavak takmičenja.

Domaćin je kakav takav otpor pružao samo u prvom kvartalu, vodili su u nekoliko navrata u prvih deset minuta, ali je Fener sredinom deonice stekao prednost, koju nije ispuštao do kraja susreta.

Nakon prvih 10 minuta bilo je +5 za sastav iz Istanbula, u drugoj deonici su došli i do dvocifrene prednosti, pa su sa 10 poena viška otišli na veliki odmor.

Sakarija je uspela da spusti deficit na startu treće deonice na jednocifren broj poena, ali je Fener dodao gas i na odmor pred poslednjih 10 minuta otišao sa 14 poena prednosti.

Ubrzo je postalo jasno da je sve gotovo u ovom duelu, Fener je stekao i maksimalnih 28 poena viška, te je na kraju rutinski slavio i očekivano izborio plasman u polufinale.

Tamo će se susretsti sa boljim iz duela Bešiktaša i Banvita, ekipa iz Bandirme je slavila u Istanbulu, te večeras na svom parketu može da izbori plasman u polufinale.

Prvi polufinalni par čine Tofaš i Anadolu Efes.

Ekipu Željka Obradovića je sa 20 poena predvodio Luiđi Datome, dok je 11 poena dodao Mahmatoglu. Svi igrači koji su kročili na parket su se upisali u listu strelaca, a srpski reprezentativac Marko Gudurić je za oko 17 i po minuta ubacio šest poena uz četiri asistencije. Nikola Kalinić nije bio u protokolu.

U poraženom sastavu 11 poena Džounsa, 10 je dodao Korkmaz.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke