Fener na srpski pogon, Obradović, Gudurić i Kalinić stižu u Beograd!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 26.04.2018.
22:53
Izvor: Sportske.net

Poznat je i prvi polufinalni par predstojećeg F4 Evrolige, koji će održati u beogradskoj "Kombank Areni".

Epa/Jorge Zapata
Epa/Jorge Zapata

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahče Doguša drugi su učesnik fajnal fora "Turkish Airlines" Evrolige za sezonu 2017/18.

Izabranici Željka Obradovića su u četvrtoj utakmici, drugoj u "Fernando Buesa" areni u Vitoriji, slavili rezultatom 83-92 i tako sa 3:1 u četvrtfinalnoj seriji izborili plasman među četiri najbolje ekipe.


Držao je aktuelni prvak Evrope konce u svojim rukama gotovo tokom čitavih 40 minuta.

Nakon prvih 10 minuta imali su šest poena prednosti, da bi u drugom kvartalu dodali gas, pa su na veliki odmor otišli sa 16 poena viška.

Ipak, nisu se Baski predavali, uspeli su da priđu na minus osam, iako su na startu treće deonice gubili i sa 21 poena razlike, ali je Fener imao spreman odgovor, pa je zaustavio nalet protivnika i u odlučujuću deonicu ušao sa 10 poena prednosti.

Gudurić je bio raspoložen, pa je samo u trećem kvartalu Baskoniji ubacio osam poena, da bi nakon 30 minuta igre bio na učinku od 18 poena.

Razigrao se i Nikola Kalinić na startu poslednje deonice, proradio je i Bobi Dikson, pa je Fener uspešno zadržavao dvocifrenu prednost.

Postajalo je jasno da ekipa Pedra Martineza ne može da se nosi sa favorizovanim rivalom, pa je aktuelni šampion Evrope izborio još jedan plasman na F4, četvrti uzastopni put.

Tamo će se sastati sa najprijatnijim iznenađenjem ovogodišnjeg izdanja Evrolige, ekipom Žalgirisa, koja je nešto ranije savladala Olimpijakos po treći put u seriji i tako napravila istorijski uspeh, izborili su tek drugi plasman na F4 u istoriji kluba.

Predvodio je Fener sjajni Marko Gudurić sa 22 poena i tri asistencije, uz nestvarne procente šuta iz igre (3/4 za dva, 3/5 za tri i 7/8 sa linije penala), pratio ga je Meli sa pola koša manje i po tri skoka i asistencije, dok je odličan bio i Nikola Kalinić sa 13 poena.

U poraženom sastavu 14 poena Porijea, 13 je dodao Buboa, 12 Fojtman, po 11 su upisali Šengelija i Uertas, dok je 10 poena dodao Grejndžer.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke