Fener ima čoveka za teške trenutke, ime mu je Marko Gudurić!

Autor: Nikola Miloradović
petak 04.01.2019.
20:35
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahčea su prosto nesavladivi u Evroligi ove sezone, vezali su 12. trijumf u elitnom takmičenju.

Epa/Sedat Suna
Epa/Sedat Suna

Povezane vesti

Puleni Željka Obradovića slavili su i 15. put ove sezone, kako su u okviru 16. kola savladali Baskoniju na svom parketu sa 96:87.

Jako dobar meč smo gledali u "Ulker sports" areni, Fener je dobio prvi kvartal sa 27:25, do poluvremena su stekli sedam poena prednosti.

Delovalo je da je Fener prelomio meč u prvoj polovini trećeg kvartala, kada su uspeli da dođu do viška od 21 poena, ali je finiš treće četvrtine pripao gostima, koji su uspeli da spuste deficit na pristojnih 10 poena pred odlučujući deo igre.

Nastavili su Baski sa dobrom igrom i u poslednjoj deonici, prišli i na pola koša minusa, a kada je bilo najteže, na scenu je stupio Marko Gudurić.

Najpre je sa dva bacanja odveo Fener na +5 na oko dva minuta do kraja, a potom je trojkom slomio rivala i doneo domaćoj ekipi osam poena viška.

Meli je sa penala popeo suficit na 10 poena, sve je bilo jasno u Istanbulu, Fener je zasluženo slavio, mada se mora priznati da je ekipa iz Vitorije pružila jako dobar otpor.

Na kraju je najefikasniji bio Meli sa 19 poena, Veseli je dodao 15, dok je Marko Gudurić meč završio sa 14 poena. Dvocifreni i Datome i Slukas sa po 13 poena, Nikola Kalinić je dodao pet poena, tri asistencije i dva skoka.

Kod Baskonije 22 poena Šildsa, 15 je dodao Porije, po 11 su ubacili Vildoza i Hilijard, dvocifren sa 10 poena i Met Džening. U odsustvu Šengelije, Fojtman je sakupio sedam poena, ali i 13 skokova, kao i pet asistencija.

Fener usamljen na vrhu sa skorom 15-1, dok je Baskonija 10. sa skorom 7-9.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke