Fener ide u Vitoriju po kartu za F4

Autor: Nikola Miloradović
petak 20.04.2018.
21:41
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahče Doguša odbranili su i u drugom susretu domaći teren, te u Španiju idu po pobedu koja će ih odvesti na fajnal for.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Aktuelni šampion Evrope slavio je i u drugom susretu sa Baskonijom u Istanbulu, bolji od ekipe iz Vitorije ovoga puta bili su sa 95-89.

Tesno je bilo tokom čitavog duela, Baskonija nije odustajala, ali je Fener uspevao da održi prednost tokom većeg dela utakmice.

Dobili su prvi kvartal sa 25-23, na poluvreme su otišli sa četiri poena viška, u poslednjih 10 minut sa tri poena prednosti.

Uspeli su pre svega dobrom odbranom dodatno da se odlepe u odlučujućem kvartalu, te su na kraju zasluženo slavili.

Tako izabranici Željka Obradovića vode sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji sa Baskima, pa će u Vitoriji pokušati da overe plasman na još jedan fajnal for Evrolige.

Ovoga puta predvodio ih je Bred Vonamejker sa 19 poena, četiri skoka i tri ukradene lopte, pratio ga je Jan Veseli sa 16 poena i šest skokova, dok je vrlo dobar bio i Nikola Kalinić sa 11 poena, bez promašaja iz igre (3/3 za dva, 1/1 za tri). Dvocifreni su bili i Datome i Meli sa po 10 poena, dok je Marko Gudurić za nešto više od 21 minuta upisao šest poena uz po jedan skok i asistenciju.

U poraženom sastavu 17 poena Meta Dženinga, 14 je dodao Vensan Porije, po 11 su dodali Tima, Fojtman i Buboa, dok je 12 imao Toko Šengelija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke