Feldin "uskočio" u avion, Alimpijević tvrdi: "Nismo bez šanse"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 01.02.2018.
14:01
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Trener košarkaša Crvene zvezde mt:s Dušan Alimpijević rekao je da njegova ekipa nije bez šanse u evroligaškom duelu sa Baskonijom.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s kreću oko 14 časova put Nemačke odakle će produžiti za Španiju koja će im biti konačno odredište uoči duela sa Baskonijom.

Meč 21. kola Evrolige između Baskonije i Crvene zvezde mt:s na programu je u petak od 20 časova i 30 minuta. Zvezda je pobedama nad Olimpijakosom napravila odličnu uvertiru pred gostovanje u Vitoriji, a dobra vest je ta da je u avion za Frankfurt u poslednjem trenutku "uskočio" i Džejms Feldin.

"Bodovi koje smo osvojili u prethodnom periodu protiv Olimpijakosa i Partizana su uz važnost tih mečeva, i svojevrsna mala potvrda da igramo bolje kada imamo vremena da treniramo. Očekuje nas utakmica sa Baskonijom na gostujućem parketu", počeo je izlaganje Dušan Alimpijević.

Prva utakmica u Beogradu završena je pobedom španskog sastava (85:81) ali Dušan Alimpijević smatra da se dosta toga promenilo u odnosu na 23. novembar kada je taj meč odigran.

"U odnosu na prvi meč, nije se mnogo toga promenilo kod njih, oni su promenili trenera neposredno pred našu prvu utakmicu u Beogradu, igraju dobro, konstantni su, i potpuno zasluženo su tu gde su na tabeli Evrolige, u ravnopravnoj borbi za plasman u TOP 8", dodao je trener Crvene zvezde mt:s.

Alimpijević ni ovoga puta ne može da računa na Pera Antića koji je povređen ali uz Džejmsa Feldina koji bi mogao da nastupi ima na raspolaganju novajliju Alena Omića što će biti od posebnog značaja.

"Kada govorimo o Baskoniji, u pitanju je ekipa koja je jedna od najboljih na centarskim pozicijama 4 i 5. Imaju puno opcija na toj poziciji, čvrsti su, stabilni, i sve to na pravi način povezuje igrom u oba pravca jedan od najboljih plejmejkera trenutno, Grejndžer", istakao je Alimpijević.

Crveno-beli posle 20 odigranih utakmica imaju skor 8-12 i još uvek su i igri za plasman u TOP 8 ali će protiv Baskonije morati da idu na pobedu ukoliko žele da ostanu na pravom koloseku.

"Oni se od tada nisu mnogo promenili, ali mi jesmo kao tim u odnosu na taj početak. Igrači su napredovali i individualno, i sve to stavili u službu tima. Nismo bez šanse", poručuje trener crveno-belih.

Dejan Davidovac postaje sve veća uzdanica Crvene zvezde mt:s i u najvećim evroligaškim izazovima. Nakon pobeda nad Olimpijakosom i Partizanom, sledi novi izazov i put u Vitoriju.

"Očekuje nas sigurno vrlo teška utakmica. Posle pobeda nad Olimpijakosom, što je bilo vrlo značajno za nas, i Partizanom, jer je u pitanju derbi i važan meč za rasplet u ABA ligi, idemo u Vitoriju sa velikim samopouzdanjem. Znamo da je Baskonia vrlo težak protivnik, igraju na svom terenu, znamo ih dobro, posebno da su kvalitetni na pozicijama visokih igrača. I u Beogradu su igrali dobro, iskusni su, kažnjavali su svaku našu grešku. Dobar tim, ali ponavljam, želimo da napravimo dobar rezultat tamo i očekujem utakmicu koja će biti slična onoj u Beogradu", rekao je Davidovac.

Crveno-beli su u četvrtak trenirali u Beogradu, a odmah nakon treninga su se uputili ka aerdoromu "Nikola Tesla".

U Vitoriji će na dan utakmice imati šuterski trening, a povratak za Beograd planiran je u subotu. Već u ponedeljak od 18 sati sledi i novi duel ABA lige protiv FMP-a.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Thursday, 01.02.2018
15:19

Mozda jedan od najbitnijih meceva u borbi za top 8 . Pobeda i to po mogucnosti od 5+ poena razlike bi bila idealna