Feldin bez milosti protiv ''Pantera'', Lesor ''čupao obruče''!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 12.11.2017.
18:47
Izvor: Sportske.net

FMP pružio dostojan otpor, Zvezda nije dozvolila iznenađenje.

Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/Ds
Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/Ds

Povezane vesti

U prvoj večerašnjoj utakmici osmog kola ABA lige, Crvena zvezda mts je pred malim brojem gledalaca u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' savladala FMP rezultatom 84:77.

Zvezda je večeras nastupla bez odličnog Milka Bjelice, zatim Branka Lazića, Pera Antića, koji su dobili poštedu pred duel sa CSKA u sredu, u sedmom kolu Evrolige, ali zato je Džejms Feldin pokazao sav svoj repertoar i bio ubedljivo najboji Zvezdin igrač u večerašnjoj utakmici.

Najviše zahvaljujući njegovom učinku, Zvezda je tokom prvog poluvremena imala blagu rezultatsku prednost, ali su se gosti ''isprsili'' pred aktuelnim šampionom, konstantno održavali priključak i u nekoliko navrata uspevali da povedu.

U drugo poluvreme ušlo se minimalnim vođstvom Zvezde (36:35), a u nastavku je ekipa Dušana Alimpijevića uspela da tu prednost uveća i na sedam-osam poena razlike.

Feldin je nastavio da puni koš ''Pantera'', a za najatraktivnije trenutke ove utakmice pobrinuo se Matijas Lesor, svojim atraktivnim zakucavanjima i blokadama.

FMP je sredinom poslednje deonice uspeo da se primakne na poen zaostatka (74:73), pogotkom Boriše Simanića, ali  više od toga gosti večeras nisu mogli.

Zvezda potom pravi seriju 5:0, Lesor je tome dao veliki doprinos i veća neizvesnost u samom finišu je ipak izostala.

Zvezda je tako stigla do šestog trijumfa u sezoni, a FMP posle osam odigranih kola ima polovičan učinak, 4-4.

Džejms Feldin je večerašnji meč završio sa 31 poenom na svom kontu (4/9 za dva, 7/14 za tri poena). Osim njega, ''dvocifreni'' u Zvezdi bili su i Jovanović sa 12, Lesor i Ročesti sa po 11 poena.

FMP je predvodio tandem Čović (19) - Odžo (14 poena).
-
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kemp
Monday, 13.11.2017
08:09

Koliko god da smo loši, osvojićemo na kraju sve ! Evroligu prežaliti treba, ako naravno ovaj igrački kadar ostane, ali u svakom slučaju ne treba biti ne zadovoljan.

avatar
Don Kihot
Sunday, 12.11.2017
20:12

Fmp uopšte nije pružao otpor nego nema ko da igra u Zvezdi. Kada Feldin mora da igra više od 35 minuta a Lesor 30, šta reći a ne zaplakati. Kakva evro liga, mi nemamo tim za abu.

avatar
Radovan Filipovic
Sunday, 12.11.2017
19:49

Za svako promašeno slobodno bacanje 200e od plate, mogu centri jedini izuzetak da budu. Paovo više nema smisla, 12 promašenih bacanja eej, pa da li ste normalni. Šta trenirate,dođavola?