Favoriti u polufinalu, Dragić, uz ćušku, ide kući!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 25.04.2018.
08:43
Izvor: Sportske.net

Voriorsi i Siksersi dokrajčili rivale, šampion startuje u polufinalnoj seriji protiv Pelikansa već za vikend.

EPA-EFE/RHONA WIS
EPA-EFE/RHONA WIS

Povezane vesti

Jedan brejk je bio dovoljan, Voriorsi nisu propustili prvu meč loptu. Šampion je uz 17 poena i čak 19 skokova Drejmonda Grina dotukao Sparse. Durant i Klej Tompson su iskombinovali još 49 poena.

San Antonio je uspeo da se spusti na -2 u poslednjem minutu, ali je Grin odgovorio sa četiri poena u nizu i to je bio kraj nade za tim iz Teksasa koji je prošle godine u finalu konferencijske serije počišćen od Golden Stejta. Sada su dobili jedan meč, ali realno, nisu imali nikakvu šansu.

Voriorsi se ne okreću, polufinalna serija protiv Pelikansa počinje već za vikend u "Oraklu", videćemo kada će Stef Kari biti spreman, ali sigurno je da će Nju Orleans posle "metle" kojom je eliminisao Portland biti pun samopouzdanja.

U polufinalu Istoka su Siksersi. Uspeli su da pred krcatim "Fargo Centrom" savladaju Majami i privedu seriju kraju. Na poluvremenu je bilo nerešeno, zatim je Filadelfija stigla do +14 posle odmora. Gosti se nisu predavali, ponovo se serijom od 10:0 vratili u meč, ali mladi tim domaćina je bio prejak. Embid se vratio sa 19 poena, 12 skokova, njegov prvi meč u karijeri u plej ofu pred domaćom publikom. Simons je završio sa 14 poena, 10 skokova i 6 asistencija, nisu ga štedeli, dobio je ćušku od Dragića, Slovenac je zaradio tehničku. Meč je završio sa 15 poena, 5 asistencija, ali napravio je i 5 grešaka.
 
Siksersi sada odmaraju i čekaju rasplet u seriji između Bostona i Milvokija. To bi moglo da potraje, Seltiksi su noćas poveli sa 3:2. Al Horford je ubacio 22 poena i imao 14 skokova, Bred Stivens ga je pomerio na "peticu" to je dalo rezultat, rešio je veći deo problema Bostona u reketu, koji su bili primetni u prethodnim utakmicama. Baksi ljuti zbog par sudijskih odluka u finišu, Horfordove promašene trojke kada je vreme isteklo. Lopta je stigla u nastavku do Rozira koji je bio fauliran, pa umesto da bude napad za Milvoki, lopta je ostala u posedu Bostona. Kod Baksa, Adetokumbo 16 poena, 10 skokova, 9 asistencija, Midlton je ubacio 23, Bledso 16, serija se vraća u Milvoki, videćemo hoće li "majstorica" odlučivati putnika u polufinale i duel sa Siksersima.

Rezultati:

Golden Stejt - San Antonio 99:91 (4:1)
Filadelfija - Majami 104:91 (4:1)
Boston - Milvoki 92:87 (3:2)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke