Fantazija od utakmice - Srbi ubacili 52 poena, Bajern slomio Fener posle dva produžetka!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 31.01.2019.
22:47
Izvor: Sportske.net

Fantastična partija srpskih košarkaša danas, Bajern slavio protiv Fenera.

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Veoma neizvesna utakmica u Minhenu. Na kraju posle dva produžetka 90:86.

Bajern je bio sjajan protiv Fenerbahčea, dokazao je da ima kvalitet da se plasira u top 8 i da tamo zaslužuje mesto.

Fener je bio u prednosti uglavnom tokom čitavog prvog poluvremena, samo na trenutke je Bajern prelazio u vođstvo, ali niti jedan tim nije sticao ozbiljniju prednost sve do  početka treće deonice kada je Fener poveo sa 30:38.

Ipak, Bajern se dobrom odbranom vratio u meč, napravio je seriju 9:0 i poveo, kasnije je i trećoj deonici imao i 4 poena prednosti.

Zahvaljujući srpskim košarkašima Bajern je vodio i početkom poslednje deonice, Dangubić je bio sjajan, Lučić je pogodio trojku za 57:54.

Odbrane su bile fenomenalne u poslednjoj četvrtini, a na 2:44 do kraja Mahmutoglu pogađa trojku za 3 poena prednosti ekipe Željka Obradovića. 

Ipak, serijom 4:0 domaćin stiže do prednosti, a nakon neiskorišćenog napada gostiju, Dangubić je bio taj u čijim je rukama bila pobeda Bajerna pošto je do kraja ostalo samo 12 sekundi, a on je stao na liniju za slobodna bacanja. Ipak, promašio je jedno, na drugoj strani Slukas vara Dangubića i pogađa za produžetak!

Fantazija u produžetku.

Srbi su bili fenomenalni, Lučić je otvorio trojkom, Jović je dodao dva poena, a na drugoj strani trojke pogađaju Ali i Kalinić za prednost gostiju. Vodili su gosti sa 76:74 nakon jednog pogođenog bacanja Lovernja, a onda je Jović pogodio trojku. Datome je uzvratio, Fener je imao 2 poena prednosti i napad. Nije ga iskoristio, na drugoj strani lopta dolazi do Lučića koji pogađa trojku na 4 sekunde do kraja!

Obradović je nacrtao napad, išao je na Lovernja koji biva fauliran na samo 2,7 sekundi do kraja. Promašio je prvo, pogodio drugo. Bajern je imao malo vremena da organizuje napad. Lučić je ovoga puta promašio, 80:80.

Bajern je odmah stekao +5 posle trojke Dangubića, kasnije je Bartel obuzdao sve napade gostiju, a kada je Slukas promašio na drugoj strani sve je bilo jasno, Bavarci su slavili u velikoj drami.

Stefan Jović i Derik Vilijams su imali po 19 poena, Lučić je dodao 9, Dangubić je imao neke vrlo važne poene za 11 poena. Muhamed Ali je imao 23 poena, Datome 13, Lovernj 12, a Kalinić 11. Gudurić slab, samo 2 poena.

U drugom meču Baskonija je zgromila Makabi, bilo je ubedljivih 97:73.

Od starta utakmice prednost domaćina je rasla, Baskonija je sasvim zasluženo slavila veliki trijumf u borbi za plasman u Top 8.

Vojtman sa 20 i Hilijard sa 19 poena su bili najbolji u redovima Baskonije, dok je kod gostiju dobar bio Vilbekin sa 19.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke