Fantastični Micić, Efes šokirao Željka za finale Evrolige!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 17.05.2019.
19:51
Izvor: Sportske.net

Fenerbahče ispao u polufinalu, Micić i Larkin najbolji na terenu.

EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO
EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO

Povezane vesti

Imamo prvog finalistu Evrolige.

Na Fajnal foru Evrolige koji se održava u Vitoriji, ekipa Anadolu Efesa je uspela da savlada Fenerbahče našeg Željka Obradovića rezultatom 92:73.

Fenerbahče je vodio samo na početku utakmice, imali su prednost od 2:0 i 5:2, ali su kasnije prepustili dirigentsku palicu ekipi Efesa.

Vasilije Micić i Šejn Larkin su dominirali na ovoj utakmici, pravili su dosta problema ekipi Fenera, a Željko Obradović nije imao rešenje u odbrani za njih dvojicu.

Larkin je vezao dve trojke sredinom prve četvrtine, poveo je Efes sa 11:5, Fener se nije dao, pa je preko Slukasa trojkom stigao do prednosti u poslednjim sekundama prve deonice.

Micić je pokrenuo Efes i napravio ključnu razliku u drugoj četvrtini, vezao je sedam poena za sedam poena prednosti Efesa, nakon čega tim Atamana više nije ispuštao prednost do kraja utakmice.

Fener je imao nekoliko puta šansu da uhvati priključak, posebno tokom treće deonice, ali su u poslednju ušli uz dosta problema, nakon što su Anderson i Danston uspeli da naprave dvocifrenu razliku u korist Efesa.

Vasa Micić je pogodio svoju novu trojku na startu poslednje deonice, potom i dvojku za ogromnih +16, a prednost je još rasla, sjajni Larkin je doneo +21 na 3 i po minuta do kraja utakmice.

Larkin je imao 30 poena, indeks 43, a Micić je završio meč sa 25 poena i 5 skokova. Kod Fenera, Veseli 14 poena, Kalinić je imao 12, a Grin 13. Marko Gudurić je imao 8 poena i 6 asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke