Fantastični Jokić i potez sezone uz ovacije! Još jedan Miškov pulen iz Mege odigrao meč karijere!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 18.01.2019.
08:22
Izvor: Sportske.net

Jokić ispraćen povicima "MVP", bivši centar Mege napravio rekord karijere, Bogdanović jedna od retkih svetlih tačaka kod Kingsa, Kokoškov pao preko granice u poslednjoj sekundi!

Beta/AP Photo/David Zalubowski, File
Beta/AP Photo/David Zalubowski, File

Povezane vesti

Nova gorka pilula za Oklahomu, poraz protiv još jednog objektivno mnogo slabijeg tima. Mislimo na Lejkerse bez Lebrona, uspeli su da posle produžetka odnesu pobedu sa gostovanja, Džejms je propustio i 12. meč zbog povrede.

Ali, Kajl Kuzma je ubacio 32 poena, Ivica Zubac, nekadašnji igrač Mege odigrao utakmicu karijere, 26 poena, Lejkersi su na 5-7 od kada je Lebron u ordinaciji. Oklahoma je izgubila iako je ubacila 21 trojku, rekord franšize, u velikoj su krizi, izgubili su 5 od poslednjh 6 mečeva.



Zanimljivost, Majkl Bisli nije mogao da uđe na teren, jer je zabunom obukao trening dres. Kod Oklahome je Vestbruk ubacio 26 poena, ali uz očajan šut 7 od 30, imao je 13 asistencija i 9 skokova.

Dva skoka su nedostajala Nikoli Jokiću za novi tripl-dabl, Denver je razbucao Čikago. bilo je +30 na kraju. Srbin je uz 18 poena imao 11 skokova i 8 asistencija, Marej je od 25 poena 22 postigao u trećoj četvrtini. Bilo je to dovoljno za slabe Bulse. Jokić nije ni igrao poslednju četvrtinu, ponovo je napravio nekoliko magičnih poteza, a uz povike "MVP" ispraćen je na zaslužen odmor. Ako je verovati tabeli, Denver čeka još jedan lak meč, u subotu u Kolorado stiže očajni Klivlend.

Feniks se sjajno držao u Kanadi, ipak na kraju pobeda je ostala favoritu posle drame. Paskal Sakam je rešio meč sa sirenom, Sansi su ostali praznih šaka. U Torontu je teško pobediti, Reptorsi su dobili osmi put u nizu pred svojim navijačima.

Očekivali su da Lovrijev bude poslednji šut, ali je na kraju presudio Kamerunac koji je uz 10 poena, imao 12 skokova i 5 asistencija. Leonard je meč proveo na klupi...

Bogdan Bogdanović je bio gotovo usamljen u Karolini, ubacio je 17 poena, ali su Kingsi doživeli potop od Šarlota. Bjelica samo dva poena za dvadesetak minuta, Sakramento je primio 43 poena u drugoj četvrtini. Odbrana Hornetsa je odradila dobar posao, kao i klupa, Kemba Voker je ubacio 23 poena, prešao granicu od 11 000 koševa. Šarlot je inače trenutno osmi na tabeli Istoka.



U derbiju Istoka, Filadelfija je očitala lekciju Indijani u gostima. Iznenađenje svakako, Fili mnogo bolje igrao kod kuće. Embid se razmahao, 22 poena, 13 skokova, 8 asistecnija, Batler je dodao 27 poena, pa čuvena odbrana Pejsersa nije mogla ništa. Dopustili su 38 timskih asistencija, najviše u sezoni. Uz to, Siksersi su šutirali 53%, sada u seriji vode 2:1 protiv Pejsersa, ovo su timovi koji bi uz Boston i Toronto trebalo da čine veliku četvorku konferencije, međusobni skor može da bude bitan, sada je Filadelfija preuzela treće mesto od Indijane.

U prvom meču dana, u Londonu je Vašington u trileru savladao Njujork.

Vašington - Njujork 101:100
Oklahoma - LA Lejkers 128:138
Denver - Čikago 135:105
Toronto - Feniks 111:109
Šarlot - Sakramento 114:95
Indijana - Filadelfija 96:120

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke