Falio je Pero

Autor: Boban Filipović
petak 03.11.2017.
14:48
Izvor: Sportske.net

Nemci su zasluženo slavili sinoć u Beogradu, ali ostaje žal.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Zvezda je pretprpela prvi poraz kod kuće ove sezone u Evroligi i to od ekipe koja je mnogo manje zvučna od onih koje su padale u Beogradu.

Iako su sudije bile u prvom planu i svojim odlukama nanosile štetu šampionu Srbije, pobeda gostiju iz Bavarske je čista kao suza.

Prve svega zato što je Brose Bamberg bio manje loš tim, bolji bi bio neadekvatan opis, jer je, ruku na srce, sinoć u hramu košarke viđena loša i prilično negledljiva košarkaška predstava.

Trinkijerijev tim je delovao za nijansu organizovanije i ozbiljnije, italijanski stručnjak je bolje proučio rivala i bolje uočio njegove slabosti od svog mlađeg kolege Alimpijevića, sa druge strane treba biti realan i priznati da Zvezda sa onakvom igrom nije zaslužila da pobedi.

Bilo je mnogo srljanja, lutanja, bezidejnosti u igri crveno-belih, previše oslanjanja na Ročestijev individualni kvalitet, tj. na "basketaranje". Milko Bjelica je u dobroj meri uštopovan, a forisirao je iako ga nije išlo, Feldin u potpunosti zakazao, Dobrić imao malu minutažu, jednostavno, nije bilo dovoljno napadačkog potencijala da se dobije utakmica.

Rocesti Zvezda Bamberg
foto: Filip Mitrović

Izostanak povređenog Pere Antića se baš osetio u oba smera. Tačno je falila neka njegova trojka, neki koš pod faulom ispod obruča, neki jači faul.

Mladi Jovanović je zbog toga imao veću minutažu nego obično, a iako je on odigrao sasvim pristojno, pre svega u odbrani, i bio veoma motivisan i borben, krila su mu odsekli arbitri i saigrači. Dosuđeno mu je bar dva nepostojeća faula (koji Antiću ne bi smeli da se sviraju zbog imena), a u napadu nije dobijao loptu ni u mis meč situacijama pod košem.

Loš ulazak u utakmicu, brz ulazak u dvocifreni minus i sporije "paljenje" Ročestija su uzeli danak. Istina, Zvezda je u nekoliko navrata uspela da se primakne i da uhvati priključak, ali nije se dalo, Nemci su na mini-serije odgovarali serijama. Nije bilo ni sreće, a ni pameti, smirenosti i hladne glave za tako nešto. U trenucima kada je moglo da dođe do preokreta mašeni su ziceri i otvoreni šutevi, a na drugoj strani su stizale kazne, košarkaši Brosea su ubacivali tzv. "bugarke" u tim situacijama, što je ubijalo u pojam i Zvezdu i nervoznu publiku, koja se nije baš proslavila ni što se tiče posete, a ni atmosfere na tribinama.

Osećala se nesigurnost, nedostajalo je ono što je Antić donosio u utakmicama sa Barselonom i Makabijem, to je bio taj komadić koji je nedostajao.

Crvena zvezda posle pet odigranih kola u Evroligi ima skor 2/3, a naredni meč igra protiv Unikahe u Malagi sledeće sedmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RUSKI CAR
Friday, 03.11.2017
20:31

Dobijamo Unikahu 100%!

avatar
Pipo Inzagi
Friday, 03.11.2017
19:11

Šteta što autor teksa ne radi negde kao trener,ima košarku u malom prstu...

avatar
Don Kihot
Friday, 03.11.2017
17:25

Jeste, i zamena za Bjelicu, i za Lazića, i Pionir umesto Arene... O Radičeviću i Jovanoviću i njihovim glupim faulovima da ne pričam.

avatar
Marko HM
Friday, 03.11.2017
15:55