F4 Evrolige - ''Velika pobeda Beograda''

Autor: Beta Beta
nedelja 23.10.2016.
15:26
Izvor: Beta

Gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak rekao je danas da je dobijanje organizacije fajnal–fora košarkaške Evrolige 2018. godine velika pobeda Beograda.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

On je istakao da je konkurencija za domaćinstvo bila vrlo jaka, jer je srpska prestonica naspram sebe imala Pariz, Istanbul i Moskvu.

"Ideja da se u Beogradu organizuje završni turnir Evrolige postoji već 10 godina, odnosno od završetka izgradnje Beogradske arene, a evo deceniju i dve godine kasnije taj san će se konačno i ostvariti", rekao je Gak, prenosi Beoinfo.

"Sama činjenica da smo ispred tih gradova predstavlja veliko priznanje. U pitanju je najveće klupsko takmičenje posle fudbalske Lige šampiona i zaista smatram da smo uradili veliku stvar. Potrudićemo se da u naredne dve godine promovišemo Beograd i Srbiju na najbolji način, a kruna svega će biti pomenuti završni vikend najjačeg košarkaškog klupskog takmičenja",
rekao je Gak.

Gak je podsetio da u grad u kome se održava fajnal-for ne dolaze samo navijači koji imaju karte, već i mnogo onih koji žele da osete celu atmosferu, zbog čega će korist imati svi.

"Primera radi, u Berlinu, gde je organizovan poslednji fajnal-for, kroz fan zonu je prošlo čak milion ljudi, što je fenomenalno", rekao je gradski sekretar i izrazio nadu da se će neki od srpskih klubova naći u konkurenciji za osvajanje titule.

Čelnici Evrolige i gradonačelnik Beograda Siniša Mali traba da ozvaniče dogovor o domaćinstvu fajnal-fora 2018. sredinom naredne sedmice, dodaje se u saopštenju Beoinfa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanja K Xavi
Sunday, 23.10.2016
22:59

Jos jedan dobar razlog, da Milos Teodosic sledece godine obuce crveno-beli dres :D

avatar
Anonymouss
Sunday, 23.10.2016
18:15

Ovo je odlicna vest za nasu kosarkasku javnost. Moci ce da se prati zavrsni turnir najelitnijeg evropskog takmicenja u nasoj Areni, iako ce karta biti malo skuplja, to se svakako ne sme propustiti, uprkos tome sto su sanse ipak male da nas sampion zaigra tamo. Sada nema ni najmanje sumnje da ce nasi oformiti najmocniji tim ikada sledece sezone i ozbiljno napasti F4 u nikad tezoj konkurenciji i formatu takmicenja. Sve je spremno sada, ceka se Teodosic koji je veliki Zvezdas da ispuni svoju rec i zaigra za srpskog sampiona vec sledece sezone, kada mu istice ugovor i postaje slobodan, tu su i Nedovic, Pero Antic, Stefan Markovic i drugi veliki Zvezdasi koji mogu da zaigraju za svoj voljeni tim, ukoliko budu van ugovora. Ako se zaista desi da se stvori snazna ekipa, i ako se nekim cudom i uspe u tome da se ode na F4, ne mogu ni da zamislim ludnicu i slavlje u zemlji, bice to sigurno veca radost i zurka nego '91 kada je eliminisan veliki Bajern. A tek zavrsni turnir, euforija, atmosfera na utakmicama, crveno-bele boje, zastave koje se vjore, deca koja se raduju, nadglasavanje himne EL i srpske pesme, protivnici koji ne znaju gde su... Ovaj turnir znaci uspon nase kosarke i priblizavanje eliti, i nadajmo se da ce srpske i zvezdine zastave da se vijore tamo, da nasi junaci i talenti zaigraju taj zavrsni turnir i da dostojno brane Zvezdin grb i sveto ime kluba, da obogate tradiciju od 1945 jos jednim velikim uspehom ako Bog da. Ovo je jos jedan dokaz da nasa kosarka, reprezentacija i Crvena Zvezda imaju svetlu buducnost i samo je pitanje vremena kada ce izuzetni uspesi da se ostvare.

avatar
rivarinho
Sunday, 23.10.2016
16:28

to je ta godina ;-)

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 23.10.2016
16:02

Fudbalska LE pa cak i rukometna LS su znacajniji dogadjaji od kosarkaske EL, gde su se cak jedne godine (F4 igran u Londonu) delile besplatne karte da ne bi arena bila poluprazna.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Sunday, 23.10.2016
17:02

To je tako bilo samo zato sto je igrano u Londonu, nema sanse da je rukomet vazniji.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Sunday, 23.10.2016
15:35

BG Arena je u celosti zavrsena 2004, to je 12 godina, a trebala je da bude (is)koriscena jos za SP u kosarci 1994. koje nam je bilo sramotno oduzeto i dodeljeno Kanadi, toliko o tome. Zbog cega nijedan F4 nije bio u BG ni u kosarci, ni u vaterpolu do pre koju godinu, ne da nismo bili blizu nego se o tome uopste nije ni razmisljalo?! Plasili ste se KLUBA OKOSNICE SRBIJE, o tome se radi. klub koji je dao sve sto je mogao za ovu zemlju u ta (i ne samo tu) dva sporta nije imao, a ni dalje nema (tek sada sto je to slucaj) podrsku sopstvene drzave, a posle neko ima obraza i da pomisli da smo mi imali zaledjinu u ovim ili onim rezimima iako je istina potpuno, ali bas potpuno drugacija...