F4 ABA 2: Vršac nemoćan, slovenačko finale u Čačku

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.04.2018.
23:24
Izvor: Sportske.net

Za razliku od Borca ekipa Primorske je opravdala ulogu favorita u drugom polufinalu završnog turnira druge ABA lige. Slovenija naredne godine sa dva predstavnika u regionalnom takmičenju.

druga.aba-liga.com
druga.aba-liga.com

Povezane vesti

Slovenačka košarka ponovo će od naredne sezone imati dva predstavnika u regionalnoj ABA ligi. Zahvaljujući pobedama koje su večeras u Čačku ostvarile ekipe Krke i Primorske u finalu završnog turnira druge ABA lige igraće dva slovenačka tima, a samim tim će jedan od njih naredne sezone igrati u najjačem rangu regionalnog takmičenja.

Ranije danas Krka je priredila iznenađenje trijumfom nad domaćinom fajnal-fora, dok u drugoj polufinalnoj utakmici nije bilo iznenađenja.

Ekipa Primorske iz Kopra ubedljivo je savladala Vršac rezultatom 88:64 (16:22, 32:20, 18:12, 22:10) tako da će u sredu od 19 časova sa Krkom odlučivati o plasmanu u ABA ligu.

Nakon dobrog otvaranja utakmice od strane izabranika Gorana Topića usledio je strahovit odgovor Primorske koja je do odlaska na odmor nadomestila zaostatak i potpuno preokrenula rezultat.

Vrščani u nastavku nisu imali snage da se vrate u meč tako da je tim iz Kopra samo povećao razliku i lišio utakmicu bilo kakve rezultatske neizvesnosti.

Primorsku su do pobede predvodili Tadej Ferme (17 pts), Matic Rebec (15 pts, 4 sk, 4 as) i Marijan Čakarun (15 pts, 7 sk), dok je na drugoj strani najbolji pojedinac bio Đorđe Simeunović (14 pts, 8 sk, 3 as).

Finalni meč na fajnal-foru druge ABA lige na programu je u sredu od 19 časova, što znači da ćemo oko 21 čas znati ko će naredne sezone biti novi član ABA lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke