F4 ABA 2: Šok u Čačku, Borac bez finala!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.04.2018.
20:11
Izvor: Sportske.net

Domaćin završnog turnira druge ABA lige ostao je bez šansi za plasman u najkvalitetnije regionalno takmičenje nakon poraza od Krke iz Novog Mesta.

aba-liga.com/Ivica Veselinov
aba-liga.com/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Košarkaši Borca neće imati priliku da se bore za plasman u ABA ligu, pošto su u prvom polufinalnu fajnal-fora koji se održava u Čačku poraženi od Krke.

Slovenački sastav slavio je pred punim tribinama hale kraj Morave rezultatom 86:82 (21:24, 18:23, 25:16, 22:19) pa će sutra u finalu igrati protiv boljeg iz duela Vršac - Primorska.

Borac je nošen podrškom sa tribina bolje otvorio utakmicu, a prednost je uspeo da održi sve do kraja prvog poluvremena.

Preokret se dogodio u trećem kvartalu. Krka je zaigrala dosta bolje, iskoristila jako slabu igru košarkaša Borca u odbrani i preuzela kontrolu nad rezultatom.

Minut pre kraja sve je delovalo izgubljeno za domaće, Krka je imala pet poena prednosti i dva puta po dva slobodna bacanja ali nijedno nije realizovano, pa je posle izgubljene lopte Borac došao u poziciju da se vrati u život.

Ušlo se u penal završnicu, Marko Marinović je pogodio oba puta, Đapa na drugoj strani samo jednom, ali je Balaban potom promašio oba slobodna bacanja i to je bio kraj za Borac.

Na kraju suze najboljih igrača Borca Nikole Pešakovića i Marka Marinovića... Borac će morati da čeka neku drugu priliku za izlazak na najveću regionalnu scenu.

Najefikasniji u ekipi Borca bio je Nikola Pešaković sa 21 poenom i 5 asistencija, a pratili su ga Nemanja Todorović (17 pts, 9 sk) i Marko Marinović (16 pts, 9 as).

Tim iz Novog Mesta imao je više raspoloženih pojedinaca, pa su tako petorica igrača ostvarili dvocifreni poenterski učinak. Najefikasniji je bio Paolo Marineli sa 20 poena i 6 asistencija, a pratio ga je Dalibor Đapa sa 15 poena i 5 skokova.

Drugi polufinalni par čine Vršac i Primorska, tako da će bolji iz tog okršaja igrati u finalu protiv Krke.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Tuesday, 03.04.2018
23:47

Slovenci su mnogo bolji i zaslužuju tim u pravoj ABA, kao i ovo slo finale.

avatar
Kori Volden
Tuesday, 03.04.2018
21:05

Treba reci i da je Borac igrao bez mozda i svog najboljeg igraca i da je to dosta uticalo na ovaj poraz.

avatar
Tuesday, 03.04.2018
20:56

Шок, хм, па друго полувреме како су играли не дао Бог, да не можеш ниједну отворену тројку да погодиш, да онолико машиш пенале, на крају те још мало и судије погурају... ипак жао ми Малине на крају, није могао да дође себи после меча... ај сад да се надамо победи Вшца !

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 04.04.2018
00:27

Pa i Carapic zamalo da se rasplace na konferenciji. Video se preveliki prtisikak na momke, jos dodas da su bili bez Djokovica.